Egy szőke hajú lány csukott szemmel fekszik a fűben

5 szokatlannak tűnő módszer, amivel nyugalmat vihetsz az életedbe​

A megszokott, nyugalmat varázsló gyakorlatokat — például a meditálást vagy a sétálást — mindenki ismeri, de mi van akkor, ha ezek nem válnak be? Alábbi cikkünkbe 5 ígéretes, elsőre viszont furcsán hangzó módszert írtunk össze.


1. Némítsd le a telefonodat!

Ennél talán még sokkal jobb ötlet repülőgép-üzemmódba tenni. Ennek a praktikának a lényege, hogy az értesítések figyelmen kívül hagyása növelje a nyugodt elme elérésének esélyét. Az emberek figyelmét annyira elvonja a képernyő bámulása és az interakciók folyamatos üldözése, hogy elfelejtik megélni a pillanatot.

Az állandó készenlét — az értestések figyelése —, tudat alatt nyugtalanságot okoz, viszont, amennyiben nem halljuk a hangjelzéseket, akkor könnyebb másra összpontosítani a virtuális világ helyett.

2. Tudatos étkezés

Van egy ősi ösztön, amely miatt sokan egyből, minél gyorsabban szeretik elfogyasztani az eléjük kerülő ételt. Ez kapkodáshoz vezet, ami elhízással járhat együtt, valamint a nyugodtságnak sem tesz jót. Néha érdemes egy kicsit lelassítani, figyelni az ízekre, a textúrákra, így kiélvezve az étkezés örömét.

3. Televízió előnyben

Nem azt mondja mindenki, hogy a tévézés szörnyű az elmének? Természetesen ebben az esetben is a mérsékelt televíziózásról van szó. Amikor egy kis kikapcsolódásra van szükségünk, akkor célszerű betenni az egyik kedvenc sorozatunknak az epizódjait, vagy valamilyen aktuális műsor legújabb részét.

4. Hétköznapi tevékenységek végzése

Egy l\u00e1ny medit\u00e1l a v\u00edzparton \u00fclve

Fotó: Unsplash/processingly

Legtöbben tehernek élik meg az olyan hétköznapi, már-már unalmasnak titulált feladatok végzését, mint például a mosogatás vagy a portörlés. A mai világban az agy állandóan új információkkal van bombázva, így nincs ideje valamin huzamosabb ideig töprengeni, a takarítás és a házimunkák pedig esélyt adhatnak erre.

5. Művészet

Lehetséges, hogy nem tudunk tökéletesen festeni és nem játszunk hangszereken, de ez nem jelenti azt, hogy a művészetnek nincs ránk jótékony hatása. Sokat segíthet a megnyugvásban, ha egy múzeumba vagy egy színházi előadásra ellátogatunk, esetleg otthon próbálkozunk a rajzolással, festészettel.

A művészet kiválóan alkalmas arra, hogy megnyugtassa az embereket, és visszahozza őket az békés állapotba.