Matcha zöld tea és matcha zöld palacsinta

Klasszikus édesség, modern köntösben: Matcha palacsinta recept

A reggeli desszert az egyik legnagyobb élvezet, amellyel a napunkat indíthatjuk, a palacsinta pedig az egyik legjobb reggeli édesség. Mi most egy régi klasszikus újragondolt változatát mutatjuk meg.

Hozzávalók

  • 120 g teljes kiőrlésű liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 ½ evőkanál matcha zöld tea por
  • ¼ teáskanál só
  • 2 nagy tojás, szobahőmérsékletű
  • 2,4 dl tej, felmelegítve
  • ½ teáskanál vaníliakivonat
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 6 cl víz
  • 2 evőkanál olvasztott vaj vagy étolaj a főzéshez

Opcionális hozzávalók

  • 70 g vaníliás görög joghurt
  • 2 teáskanál méz
  • 1 teáskanál matcha zöld tea por

Elkészítés

1. A lisztet, a cukrot, a matcha port, a sót, a tojást, a tejet, a vaníliát, az olvasztott vajat és a vizet addig keverjük össze egy nagy tálban, amíg sima és híg tésztát kapunk.

2. Ha a matcha por csomókat képez a tésztában, nyomjuk át egy finom szitán.

3. Hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten 30 percig pihenni, vagy fedjük le, és tegyük hűtőbe akár két napig is.

4. Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon. Ha felforrósodott, tegyünk bele kb. ½ teáskanál vajat vagy olajat.

5. Öntsünk körülbelül 60 g tésztát a serpenyőbe, és azonnal kezdjük el körkörös mozdulatokkal dönteni a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen befedje a serpenyő felületét.

6. Hagyjuk a tésztát főni, amíg nagyrészt megdermed, majd fordítsuk meg és süssük aranybarnára a második oldalát is, a hőfokot kissé állítva, hogy ne barnuljon meg.

7. Ismételjük meg ugyanezt a folyamatot a maradék tésztával, és szükség szerint adjunk még vajat a palacsinták közé.

8. Miközben a palacsintákat sütjük, egymásra rakhatjuk őket egy tányérra, és egy törülközővel letakarva melegen tarthatjuk őket.

9. Ha az összes palacsinta megsült, töltsük meg és tekerjük fel őket az általunk választott töltelékkel és feltétekkel. Az egyik lehetséges töltelék 70 g vaníliás görög joghurt, amelyet 2 teáskanál mézzel és 1 teáskanál matcha porral simára keverünk.

10. Frissen tálaljuk.