Egy pálinkásüveg szilvaszemek és poharak mellett

Tőlünk nem messze a túrázók pálinkakutakat találhatnak — kipróbálnád?

Túrázás közben egy-egy vizes kút megtalálása örömteli felfrissülést nyújthat. Mi lehet ennél jobb? Mint kiderült, tőlünk nem messze olyan kutakba lehet botlani, amikben pálinka van.


A németországi Fekete-erdőben van az úgynevezett Oberkircher Brennersteig túraútvonal. A tematikáját tekintve egyértelműen a szeszfőzést helyezték előtérbe, hiszen a vállalkozókedvű túrázók gyümölcsösökön, szőlőültetvényeken, farmokon és szeszfőzdéken keresztüljárva ismerhetik meg a teljes folyamatot.

A teljesség kedvéért még kóstolót is lehet kapni, nem is akárhogyan. A nagyjából 14 kilométeres szakaszon lépten-nyomon pálinkakutak vannak kihelyezve. Ezek olyan nagy kádak, melyekbe pálinkásüvegek vannak téve, köztük pedig hideg víz van, hogy a palackok tartalma tökéletes hőmérsékleten maradjon.

Mellettük becsületkassza kéri az arra járókat, hogy fogyasztás esetén legalább egy kis apróval honorálják a termelők munkáját. Még tálcák is ki vannak helyezve a piszkos és a tiszta poharak számára, hogy rendezettebb hangulatot nyújtson a kis pihenőhely.

Mivel a Fekete-erdő híres a gyümölcsöseiről és a szeszfőzésről, így mondhatni egy tökéletes lehetőséget találtak arra, hogy kedveskedjenek a megfáradt utazóknak. Egy túra az útvonalon hozzávetőlegesen négy órát ölel fel, ennél pedig csak hosszabb mókára lehet számítani, ha megállunk némelyik kútnál.

Egy biztos, hogy a friss levegőn töltött idő ilyen módon nagyon szórakoztató lehet a felnőtt túrázócsapatok számára.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: TimeOut