Szérumos pipetta

Nem használsz peptideket? Ideje elkezdeni!

Számos előnyük van, ráadásul az érzékenyebb bőrűek is jól tolerálják.

A peptidek egyik legfontosabb funkciója a sejtek közötti kommunikáció fokozása a bőr rétegeiben, valamint a bőr sejtkommunikációjának fokozása és szabályozása.

Heather Wish, a Paula's Choice bőrápolási márka oktatási szakértője elmondta, hogy a peptidek a bőrben lévő más anyagokkal, például a ceramidokkal és a nátrium-PCA-val együttműködve fenntartják a normál működést és támogatják a bőr egészségét.

A különböző peptidek különböző előnyökkel rendelkeznek, de általánosságban elmondható, hogy javíthatják a bőr általános tónusát, feszességét, nedvességtartalmát, valamint a finom vonalak és ráncok megjelenését. Emellett támogathatják a bőrgátat is, a kollagén- és elasztintermelést, valamint gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkeznek.

A peptidek a megfelelő összetételben képesek a bőrfelszínen át hatolni és a célsejtjeiket elérve, kommunikálni azokkal. Egyes peptidek üzeneteket küldenek a felszínről a bőr alsóbb rétegeibe is, melyre a sejtek ennek megfelelően reagálnak. Éppen ezért érdemes peptideket tartalmazó, leave-on termékeket használni és nem lemoshatókat.

Az alábbiakban hat peptidszérumot mutatunk be, amelyek segítségével learathatod az előnyöket.

1. Paula's Choice Pro-Collagen Multi-Peptid Booster

A hialuronsav mellett hat különböző peptidet tartalmazó Paula's Peptide Booster könnyű és nem zsíros textúrával rendelkezik, így könnyen beszívódik a bőrbe. Bár az ára borsos, minősége tagadhatatlan.

2. Glow Recipe Pomegranate Peptide Firming Serum

A Glow Recipe viszonylag új terméke hidratáló és ragyogást fokozó tulajdonságokkal rendelkezik a benne található antioxidánsoknak, a hialuronsavnak és a kétféle peptidnek köszönhetően.

3. The Ordinary Multi-Peptid szérum + HA

A népszerűségét pénztárcabarát és hatékony formuláinak köszönhető Ordinary korábban Buffet néven ismert Multi-Peptide + HA Serum-a a márka egyik drágább terméke, de 10 ezer forint alatt van ez is. Folyékony textúrája miatt könnyen beszívódik, puha és hidratált bőrt hagyva maga után.

4. Rhode Peptid Glazing Fluid

A Hailey Bieber által fémjelzett Rhode Beauty peptides terméke könnyű gél-szérum, mely tökéletes egyensúlyt teremt, hogy a bőr egészségesnek és harmatosnak tűnjön, ne pedig zsírosnak.