Barna hajú nő kétségbe esetten fogja az arcát

3+1 bőrápolási hiba szakértőtől, amik megváltoztatják az életünket

Előfordulhat, hogy úgy érezzük, hogy mi már mindent megtettünk a tökéletes bőrápolási rutin érdekében: a bőrünk számára megfelelő termékeket használunk, jó időben, de valamiért mégsem működik a rutinunk. Hazánk egyik legnépszerűbb tudatos bőrápolója, az Elyn’s Lab Cosmetics megalkotója, Kárpáti-Varga Evelyn 3+1 bőrápolási hibát sorolt fel, amiket észrevétlenül követünk el és nagyban akadályozzák a rutinjaink sikerességét. Lássuk ezeket a hibákat!


1. Kihagyod a dupla tisztítást

Tudatos bőrápolók százai próbálják a világban felhívni a figyelmet a dupla tisztítás fontosságára, melyet az esti rutinunk első lépéseként kell elvégeznünk. Ez azt jelenti, hogy mielőtt egy vízbázisú lemosóval tisztítanánk meg az arcunkat, használjunk olajos lemosót is. Evelynnek hála ma már könnyen hozzájuthatunk a drogériákban is az Elyn's Lab Cosmetics olajos arclemosójához, mely tökéletesen eltávolítja az egész napos sminket és szennyeződéseket az arcbőrünkről.

2. Zsíros bőrre reggel is hidratálsz

Bár több videóban és posztban hallhattuk már, hogy az, hogy zsíros a bőrünk, nem jelenti azt, hogy nem is kell egyáltalán hidratálnunk. Azonban nem mindegy, hogy hányszor tesszük ezt meg. Evelyn videójában elárulta, hogy az extrán zsírosodásra hajlamos bőrűeknek untig elég egyszer, az esti rutinban hidratálniuk. A reggeli rutinjukban pedig használjanak tisztítás után simán csak egy fényvédőt.

3. Nem tisztítod a sminkszivacsodat

Ha csak nagyon ritkán, vagy szinte soha nem tisztítod a sminkecseteidet és a sminkszivacsodat, akkor ne lepődj meg, ha a pattanások a legtökéletesebb esti és reggeli rutin mellett sem tűnnek el. A tudatos bőrápolás része kell legyen a smink eszközök rendszeres, legalább heti egyszeri tisztítása.

3+1. Az arc piszkálása

Sokszor észre sem vesszük, hogy a kezünk napközben hányszor ér az arcunkhoz kézmosás nélkül. Érdemes erre tudatosan odafigyelni, ugyanis rengeteg baktériumot és kórokozót vihetünk ilyenkor a bőrünkre, amik további pattanásokhoz és foltokhoz vezethetnek. A bőrhibákon túl pedig a fényvédő is lepereghet a piszkálástól. Ha az, hogy kivagy sminkelve segít abban, hogy ne piszkáld az arcodat, akkor tegyél fel minden nap egy kis alapozót az arcodra.

Nyitókép: Shutterstock