II. Erzsébet királynő a Paddington macival teázik

Queen, ​Paddington​ maci és György herceg — ​a 8 legjobb pillanat a jubileumi hétvégéről

II. Erzsébet királynő 70. évét a trónon hatalmas rendezvénysorozattal ünnepelték, melyen nem csak a királyi családtagok beszédjeit lehetett meghallgatni, hanem extra fellépők is tiszteletüket tették. Alábbi cikkünkben a nyolc legemlékezetesebb pillanatot gyűjtöttük össze.


Erzsébet teadélutánja Paddington macival

A rendezvények elején egy rövid filmbejátszót lehetett megtekinteni, melyben maga a királynő vett részt egy teadélutánon.

A házigazda nem volt más, mint a népszerű Paddington maci, aki a teát kicsit ügyetlenül mellé is fröcskölte szégyenlősségében. A probléma helyrehozásaként felkínált az uralkodónőnek egy lekváros szendvicset, melyet mindig tart magánál vészhelyzetekre. Az aranyos pillanat a teáscsészékkel történő csilingeléssel zárult, amit az első dal ütemére végeztek.

Queen koncert és a We Will Rock You kezdete

A csilingelő hangok tökéletesen átfolytak Roger Taylor dobszólójába, ahogyan a We Will Rock You felvezetése indul. A Queen Adam Lamberttel az élen kezdte meg a show-t, a dobok ütemét pedig folytatásként a katonai zenekar dobosai vették át.

Az együttesnek korábban is volt szerencséje egy hasonló királyi ünnepélyen koncertezni, aminek a különlegessége az volt, hogy a Buckingham-palota tetejéről nézhettek le a közönségre. Az akkori produkcióról egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

György herceg előadásában a Sweet Caroline

Rod Stewart Neil Diamond legendás dalának — a Sweet Caroline-nak — a feldolgozásával lépett színpadra. A szám úgy tűnik a palotában is rendszeresen felcsendül, hiszen György herceg is végigénekelte. Aranyos beleélésével azonnal ellopta a rivaldafényt. Hasonlóan testvéréhez, Lajos herceghez, aki a légierő bemutatója közben nem tudta takargatni érzéseit. A humoros grimaszait egy korábbi írásunkban lehet megtekinteni.

Színházi legendák a reflektorfényben

Az ünnepség nem lett volna teljes a gazdag zenés-színházi örökség említése nélkül. Andrew Lloyd Webber — a Macskák és az Evita alkotója — lila bársonyruhában lépett színpadra, hogy előadja legnagyobb slágereinek részleteit. Ezt követően Lin-Manuel Miranda is csatlakozott, majd ketten együtt adtak elő egy duettet. A fellépésüket a Six című darab főszereplőinek előadása zárta.

Tisztelgés a jellegzetes, brit divat előtt

A Duran Duran és Nile Rodgers előadásában felcsendülő Girls on Film közben számos modell vonult fel a kifutóra, mindegyikük brit tervezők eklektikus darabjaikban. Mellettük a kivetítőn a Fashion — divat — szó pompázott, valamint próbababák alakja tűnt fel.

Sir David Attenborough beszéde

A hatalmas hírverést kihasználva felhívták a figyelmet a világ legnagyobb problémáinak egyikére: a bolygó védelmére. Ezt legjobban Sir David Attenborough tudja elmesélni , aki a palotára vetítve tartott megható beszédet. Ezt követően Vilmos herceg szólt néhány szót:

„Ahogy nézem a rendkívüli képeket, valóban eszembe jut az a sok monumentális és úttörő munka, amelyet oly sok látnok környezetvédő végzett, akik előttünk jártak. Csodálom az olyan embereket, mint Sir David Attenborough, akik meglátják bolygónk szépségét és erejét, majd azon dolgoznak, hogy megünnepeljék és megőrizzék azt.

A mai este tele volt optimizmussal és örömmel, és van remény. Ha közösen hasznosítjuk az emberiség legjavát, és helyreállítjuk bolygónkat, megvédjük azt gyermekeink, unokáink és a jövő generációi számára. Ők pedig büszkén mondhatják majd hogy milyen csodálatos világot teremtettünk."

Elton John megható előadása

Elton John az 1970-es évek Your Song című balladáját énekelte el egy előre felvett videón, az éneklése után pedig szem nem maradt szárazon. Ennek fő oka a királyi családdal való kapcsolatára vezethető vissza. Kezdetben Diana hercegnővel került szoros barátságba, azóta pedig egy nem hivatalos keresztapaként vesz részt Vilmos és Harry herceg életében.

Végezetül pedig Diana Ross záróprodukciója

A rendezvényt a királyi család egyik kedvenc énekese, Diana Ross zárta. Az estén egy elegáns, fekete-fehér ruhában lépett színpadra, megjelenésének csúcspontját mégis a gyémánt ékszerei nyújtották. Műsorát, ezzel együtt pedig az estét így zárta:

„Ha szükségetek van rám, hívjatok! Csodálattal vagyok ön iránt, felség. Nagyon büszke vagyok, hogy itt lehetek, és osztozhatom Önnel ebben az estében."

Nyitókép: Getty

Forrás: Vogue