Ázsiai nő világoskék háttér előtt

6 szépségtrükk, amikkel a porcelán bőr többé nem álom

6 titkos trükk a Zhang Ziyi népszerű kínai színésznő és modell tarsolyából a tökéletes bőrért.

Zhang Ziyi évtizedeket letagadhatna a korából. Bár 25-30 évesnek tűnik, hamarosan betölti az 50-et. Ebben nyilvánvalóan nagy szerepe van a genetikának is, de a kínai szépségápolási trükköknek is köszönheti ragyogó bőrét. Ezeket szedtük össze alább.

1. TuiNa masszázs

Ez a hagyományos kínai gyógymasszázs az arcon lévő akupresszúrás pontok stimulálásáról ismert. A rendszeres masszázs segíthet az arcizmok erősítésében, valamint a finom vonalak és ráncok megjelenésének csökkentésében.

2. Gua Sha masszázs

A Gua Sha kő az arc feszesítésére használt, hagyományos kínai masszázseszköz, melyet úgy terveztek, hogy segítsen az arc kisimításában. A rendszeres Gua Sha masszázs fokozza a vérkeringést, csökkenti a puffadást és formálja az arc körvonalait.

3. Gyöngypor

A gyöngyport a kínai nők előszeretettel használják bőrük ragyogásának fokozására. Ez az őrölt por olyan aminosavakat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek elősegítik a kollagéntermelést.

4. Jáde roller

A népszerű kínai szépségápoló eszközt az arc és a nyak gyengéd masszírozására használják. A jáde görgővel végzett rendszeres masszázs segíthet a nyirokkeringés befolyásolásában, a vérkeringés fokozásában és a puffadtság csökkentésében.

5. Rizsvíz

Ezt a szépségápolási összetevőt a nők ősidők óta használják. A rizsöblítésből megmaradó tejes állag tonikként és tisztítóként is használható a bőrápolásban, a hatása pedig szemmel látható. Többek közt világosítja a bőrtónust és összehúzza a pórusokat.

6. Kamélia olaj

A kínai nők által kedvelt szépségápolási összetevő könnyű, komedogén olaj, amely táplálja a bőrt és sokáig fiatalosan tartja.

(HerZindagi)

Nyitókép: Shutterstock