Nő fehér törülközőbe tekerve áll a tükör előtt és magát nézi

Így érheted el az egészséges, ragyogó bőrt akár télen is

A nyári hónapokkal ellentétben, amikor a nap sugarai elhozzák a számunkra fontos D-vitamint és a lágy barnaságot, télen a bőrünk szürke és fakó lehet, akárcsak az időjárás is. Ennek azonban nem kell így lennie! Lássuk milyen praktikákkal élénkíthetjük télen is az arcbőrünket!


Szakértők szerint a hideg, száraz levegő és a napfényhiány hatásait tápláló bőrápolással és hatóanyagokban gazdag kozmetikumokkal ellensúlyozhatjuk.

Profik megosztották az Independent magazinnal a legjobb praktikákat és trükköket, hogy hogyan tarthatjuk meg bőrünk ragyogását a téli hónapokban is.

Extra hámlasztás

„A fakó bőr bármikor kialakulhat, de talán az őszi és téli hónapokban a leggyakoribb”

– mondja Charlotte Vøhtz, organikus szépségápolási szakértő és a Green People alapítója.

„Ilyenkor a hideg időjárás és a központi fűtésrendszerek miatt a bőr sápadt, sérült, száraz bőrgátat képez, amely nehezen tartja meg a nedvességet és a tápanyagokat.”

A szakértők azt javasolják, hogy hetente egyszer vagy kétszer végezzünk hámlasztást kémiai hámlasztóval, amely alfa- vagy béta-hidroxisavakat tartalmaz.

„A régi, elhalt sejtek eltávolításával esélyt adunk bőrünknek a regenerálódásra és az új, egészségesebb sejtek szaporodására”

– mondja Salome Dharamshi bőrgyógyász.

C-vitamin szérum

A ragyogás érdekében használj C-vitamin származékokat tartalmazó kozmetikumokat. Ez igazi ragyogást biztosít a bőrünk számára.

Ez az összetevő segít stimulálni a kollagént és szabályozza a faggyúmirigyeket, hogy a bőr ne száradjon ki, így tökéletes hatóanyag az arc fakó bőrének ragyogására.

Korábban instabil természete miatt nehéz volt hozzájutni, manapság azonban már minden árkategóriában kaphatóak hatékony C-vitamin szérumok.

Ne félj az olajoktól!

Érthető, ha óvakodsz attól, hogy olajat adj a bőrápolási rutinodhoz - különösen, ha zsíros a bőröd -, de valójában az olajok használata minden bőrtípus számára előnyös lehet.

Egy jó arcolaj megerősíti a bőr természetes nedvességgátló gátját, táplálást biztosít és megtartja a nedvességet.

Ha napközben szeretnéd elkerülni a csillogást, akkor az esti rutinodba iktasd be az olajat.

person holding amber glass bottlePhoto by Christin Hume on Unsplash

Nyitókép: Shutterstock