Ragyogó, fényes bőrű, fiatal, barnahajú nő

Ez a 6 lépéses reggeli arcápolási rutin a ragyogó bőr titka

A ragyogó bőr igazi titka nem egy highlighter paletta, legyen akármilyen tökéletes is a formulája. A tökéletes és ragyogó bőr ennél többen múlik. Például egy 6 lépéses reggeli arcápolási rutinon, és bár ez soknak hangzik, garantáltan megéri a fáradozást.


Elsőre ijesztő lehet, de a ragyogó bőr eléréséhez bizony sokat kell tenni. Egy aprólékosan részletezett rutin szükséges hozzá, melyet az ébredésünk pillanatától kell végezünk egészen az alvásunkig.

A megfelelő tisztítás, hámlasztás, kiegyensúlyozás, antioxidánsok, hidratáló anyagok, vitaminok, ásványi anyagok, zsírsavak és védelem elengedhetetlen lépések a tökéletes bőrért.

Bár a rutin sok lépésből áll, mégsem ez az igazán fontos benne. Hanem az, hogy milyen termékeket teszünk bele, és hogy tisztában vagyunk-e azzal, hogy mire van szüksége a bőrünknek. A legeslegfontosabb lépések azonban ezeken túl is az esti duplatisztítás és a megfelelő hidratálás. De mi kell még a ragyogó bőrhöz?

Hogyan érjük el a ragyogó bőrt 6 lépéssel?

1. Gyengéd tisztító

Egy gyengéd arctisztító elengedhetetlen az arcápolási rutinból. Kezdd ezzel a napot, ez megfelelően előkészíti a bőrt a további lépésekre.

2. Hidratáló szérumok

A hidratálás szintén kihagyhatatlan lépés, ha ragyogó bőrt szeretnénk kapni végeredményként. A legjobb szérumok ehhez a hialuron sav és a niacinamid.

3. Antioxidánsokban gazdag hidratálókrém

Ezután jöhet a hidratáló krém, amit igyekezzünk az összetevői alapján, ne pedig az árkategóriája szerint kiválasztani. Fontos, hogy kíméletes és antioxidánsokban gazdag terméket válasszunk.

Ez a módszer lehet a legjobb módja a bőr hidratálásának

4. Szemkörnyék ápoló

A szemünk alatti terület a legérzékenyebb területe az arcunknak, ezért ide különös és extra figyelem jár. Használd 4. lépésként a szemkörnyék ápoló szérumodat.

5. Arcolaj

A ragyogás fő kelléke, az olaj. Ha alapból zsírosodásra hajlamos a bőröd ne izgulj. A következő hatóanyagok ugyanis képesek szabályozni a faggyútermelést: hidegen sajtolt szkvalán, jojoba, homoktövis, szőlőmag és kamélia olajok.

6. FÉNYVÉDŐ!

Nem győzzük mi se hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az UV-védelem. Használj minimum SPF35-ös terméket, de inkább az 50-hez közelítsen a faktorszám.

Nyitókép: Shutterstock

(Glamour)