Munkába siető nő az óráját nézi

Ezzel a módszerrel 10 perc alatt elkészülhetsz reggelente

Ébredezel, a kezed gépiesen a mobilod felé nyúl az éjjeliszekrényen. A kijelzőre rápillantva, hirtelen észreveszed, hogy elfelejtetted beállítani az ébresztőt, és félórán belül el kell indulnod. Aggodalomra semmi ok, az alábbi útmutató segítségével 10 perc alatt el lehet készülni.

1. lépés: ébresztő az arcnak és a testnek

Hideg vízzel mossuk át alaposan az arcunkat, vagy ha merészebbek (és fáradtabbak) vagyunk, mártsuk az arcunkat egy jégkockákkal és vízzel teli tálba, majd tartsuk vissza a lélegzetünket, amíg az arcunk nem kezd fájni. Utána finom muszlin kendővel puhán megpaskolva töröljük át az arcunkat. A bőrünk is friss, üde lesz, és biztos, hogy fel is ébredünk ettől a módszertől.

2. Hagyjuk a zuhanyzást estére

Bár nagy a kísértés, hogy lezuhanyozzunk, de ne tegyük, mert a sietségedben szinte biztos, hogy kapkodni fogunk, a végén pedig indulás helyett lábtöréssel végezzük. Ehelyett futtassuk át a hajkefét a hideg csap alatt, fésüljük át a hajunkat, majd szárítsuk meg egy kerek, kerámia kefével. Ez egy percet vesz igénybe, ezalatt pont elkészül a kávénk is.

3. Gyors szépségrutin

Ha már van egy jól bevált szépségrutinunk, valószínűleg a kezünk automatikusan elvégzi a lépéseket. A10 lépéses koreai rutint valószínűleg nem a sietésben érdemes elvégeznünk, a gyorsabb alternatívák is ugyanolyan hatásosak lehetnek. Ebben legyen benne egy hidratáló szemgél vagy szemtapasz, amit egészen indulásig fent hagyhatunk az arcunkon, egy jó hidratálókrém, fényvédő, egy kis szempillaspirál, na, meg a fogmosás.

4. Egyszerű öltözet

Hacsak nem készítjük ki előző este a másnap viselendő ruhákat, most nincs itt az ideje, hogy kipróbáljuk, jól áll-e a nadrághoz az az új felső, amit nemrég vettünk. Fogjunk egy egyszínű felsőt és nadrágot vagy szoknyát, egy elegáns lapos cipőt – ne viseljünk magassarkút a nagy sietségben. Ha elegánsan kell kinéznünk, vegyünk fel egy blézert és egy szép fülbevalót vagy nyakláncot.

(Guardian)

Nyitókép: Shutterstock