Így tedd újra ropogóssá a rántott csirkét
Egyszerű és ügyes trükkök, melyekkel újra friss és ropogós lesz a rántott csirke.
A legfontosabb első lépés, hogy vegyük ki a maradék csirkét a hűtőből egy kis idővel azelőtt, mielőtt újra felmelegítenénk. Azzal, hogy szobahőmérsékleten és nem hidegen tesszük be a csirkét a mikróba vagy a sütőbe, csökkentjük a túlsütés következtében kialakuló kemény és száraz állag lehetőségét.
A másik fontos szempont, hogy hagyjunk egy kis helyet minden egyes csirkedarab körül. Az egyenletes légáramlás segít abban, hogy az egyes darabok minden része ismét szép ropogósra süljön.
Csirkemelegítés a sütőben
Végül ne feledjük, hogy egyes csirkedarabok a méretüktől függően gyorsabban melegedhetnek, így figyeljünk oda rá, hogy a kisebb csirkedarabokat előbb kell kivenni, mint a nagyobbakat, nehogy túlsüljenek.
A sült csirke újramelegítésének legjobb módja a sütős megoldás, mivel amellett, hogy egyenletesen átsüti a csirkét anélkül, hogy azonnal kiszáradna, a sütés következtében a panírozás is aranybarna és ropogós lesz. Amíg a sütő előmelegszik, addig vegyük ki a csirkét a hűtőből és hagyjuk kicsit felmelegedni.
Amire szükség lesz:
- Rántott csirke
- tepsi
- Drótrács
- főzőspray
- Húshőmérő
- Fogó
1. lépés: Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, ezalatt az idő alatt pedig vegyük ki a csirkét a hűtőből.
2. lépés: Helyezzünk egy fémrácsot egy tepsi tetejére, ami lehetővé teszi, hogy a sült csirke egyenletesen átmelegedjen, és megakadályozza, hogy átázzon. Helyezzük a maradék sült csirkét a drótrácsra, és mindkét oldalát permetezzük be főzőspray-vel.
3. lépés: Süssük a rántott csirkét körülbelül 15 percig, majd tekerjük fel a sütő hőmérsékletét 200-205 C°-ra, vagy kapcsoljuk be a grillsütőt néhány percre. A hőmérséklet felemelése segít ropogósra sütni a csirkét, és étkezési hőmérsékletre hozni anélkül, hogy a külseje megégne.
Csirkemelegítés Air Fryerben
Melegítsük elő a készüléket 175 °C-ra, és ez idő alatt vegyük ki a sült csirkét a hűtőből, amíg előmelegszik. Fújjuk be a csirke mindkét oldalát egy kis főzőspray-vel, és tegyük az Air Fryer kosarába. Hárompercenként fordítsunk meg minden csirkedarabot az egyenletes sülés érdekében.
Csirkemelegítés mikróban
Ha nagyon sietünk, a rántott csirkét a mikróban is felmelegíthetjük, de a panír ebben az esetben közel sem lesz olyan ropogós és finom, mint a többi módszernél.
Vegyük ki a csirkét a hűtőből, és hagyjuk a pulton állni körülbelül 10 percig, majd helyezzük egy tányérra, és fedjük le egy papírtörlővel, ami segít elszívni a nedvességet. Ezután 30 másodperces időközönként addig mikrózzuk, amíg a csirke átmelegszik. Vigyázzunk, hogy ne melegítsük túl sokáig, mert kiszárad a hús.
Fagyasztott sült csirke felmelegítése
Vegyük ki a rántott csirkét a fagyasztóból, és helyezzük a darabokat egy tányérra úgy, hogy egy szintben legyenek. Fedjük le a tányért fóliával, és hagyjuk a csirkét egy éjszakán át a hűtőben kiolvadni.
Másnap vegyük ki a csirkét a hűtőből, és melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra. Helyezzünk egy drótrácsot egy tepsire, fújjuk be a kiolvasztott csirkét egy kis főzőspray-vel, és tegyük át a drótrácsra. Körülbelül 20 percig süssük.
Nyitókép: Shutterstock