Rántott csirke tányéron

Így tedd újra ropogóssá a rántott csirkét

Egyszerű és ügyes trükkök, melyekkel újra friss és ropogós lesz a rántott csirke.


A legfontosabb első lépés, hogy vegyük ki a maradék csirkét a hűtőből egy kis idővel azelőtt, mielőtt újra felmelegítenénk. Azzal, hogy szobahőmérsékleten és nem hidegen tesszük be a csirkét a mikróba vagy a sütőbe, csökkentjük a túlsütés következtében kialakuló kemény és száraz állag lehetőségét.

A másik fontos szempont, hogy hagyjunk egy kis helyet minden egyes csirkedarab körül. Az egyenletes légáramlás segít abban, hogy az egyes darabok minden része ismét szép ropogósra süljön.

Csirkemelegítés a sütőben

Végül ne feledjük, hogy egyes csirkedarabok a méretüktől függően gyorsabban melegedhetnek, így figyeljünk oda rá, hogy a kisebb csirkedarabokat előbb kell kivenni, mint a nagyobbakat, nehogy túlsüljenek.

A sült csirke újramelegítésének legjobb módja a sütős megoldás, mivel amellett, hogy egyenletesen átsüti a csirkét anélkül, hogy azonnal kiszáradna, a sütés következtében a panírozás is aranybarna és ropogós lesz. Amíg a sütő előmelegszik, addig vegyük ki a csirkét a hűtőből és hagyjuk kicsit felmelegedni.

Amire szükség lesz:

  • Rántott csirke
  • tepsi
  • Drótrács
  • főzőspray
  • Húshőmérő
  • Fogó

1. lépés: Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, ezalatt az idő alatt pedig vegyük ki a csirkét a hűtőből.

2. lépés: Helyezzünk egy fémrácsot egy tepsi tetejére, ami lehetővé teszi, hogy a sült csirke egyenletesen átmelegedjen, és megakadályozza, hogy átázzon. Helyezzük a maradék sült csirkét a drótrácsra, és mindkét oldalát permetezzük be főzőspray-vel.

3. lépés: Süssük a rántott csirkét körülbelül 15 percig, majd tekerjük fel a sütő hőmérsékletét 200-205 C°-ra, vagy kapcsoljuk be a grillsütőt néhány percre. A hőmérséklet felemelése segít ropogósra sütni a csirkét, és étkezési hőmérsékletre hozni anélkül, hogy a külseje megégne.

Csirkemelegítés Air Fryerben

Melegítsük elő a készüléket 175 °C-ra, és ez idő alatt vegyük ki a sült csirkét a hűtőből, amíg előmelegszik. Fújjuk be a csirke mindkét oldalát egy kis főzőspray-vel, és tegyük az Air Fryer kosarába. Hárompercenként fordítsunk meg minden csirkedarabot az egyenletes sülés érdekében.

Csirkemelegítés mikróban

Ha nagyon sietünk, a rántott csirkét a mikróban is felmelegíthetjük, de a panír ebben az esetben közel sem lesz olyan ropogós és finom, mint a többi módszernél.

Vegyük ki a csirkét a hűtőből, és hagyjuk a pulton állni körülbelül 10 percig, majd helyezzük egy tányérra, és fedjük le egy papírtörlővel, ami segít elszívni a nedvességet. Ezután 30 másodperces időközönként addig mikrózzuk, amíg a csirke átmelegszik. Vigyázzunk, hogy ne melegítsük túl sokáig, mert kiszárad a hús.

Fagyasztott sült csirke felmelegítése

Vegyük ki a rántott csirkét a fagyasztóból, és helyezzük a darabokat egy tányérra úgy, hogy egy szintben legyenek. Fedjük le a tányért fóliával, és hagyjuk a csirkét egy éjszakán át a hűtőben kiolvadni.

Másnap vegyük ki a csirkét a hűtőből, és melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra. Helyezzünk egy drótrácsot egy tepsire, fújjuk be a kiolvasztott csirkét egy kis főzőspray-vel, és tegyük át a drótrácsra. Körülbelül 20 percig süssük.

(Taste of Home)

Nyitókép: Shutterstock