Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker megunta, hogy mindenki az ősz hajával van elfoglalva

Nem érti, miért kéne megállítani az öregedést.

Az amerikai Vogue-nak adott interjút Sarah Jessica Parker, melyben a Szex és New York-sorozat folytatása kapcsán arról beszélt, hogy mélységesen unja már az ősz tincseiről való, hónapok óta tartó diskurzust. Az egész történet kiindulópontja egy, a színészről készített paparazzifotó volt, melyen Parker Andy Cohen talk show műsorvezetővel ült egy étterem teraszán – ősz hajjal.

Nem túl érdekfeszítő történet, a közösségi média mégis felkapta, miután sokak számára teljesen szokatlan volt Parker kinézete, akit valószínűleg Szex és New Yorkbeli karakterével hasonlítottak össze, aki híres mindig makulátlan kinézetéről.

„Annyi nőgyűlölő megjegyzést kapunk, ami egy férfivel soha nem történhetne meg. Ősz haj, ősz haj, ősz haj. Andy Cohennel ülök, akintek teljesen ősz haja van, és kitűnően néz ki. Nála miért elfogadottabb ez? Nem tudom, mit mondjak nektek emberek! Főleg a közösségi médiában lévőknek. Mindenkinek van valami mondanivalója. <Túl sok ránca van, nincs elég ránca. Olyan érzés, mintha az emberek nem akarnák, hogy teljesen rendben legyünk azzal, ahol vagyunk, mintha szinte élveznék, hogy fáj nekünk, akik ma vagyunk, hogy úgy döntünk, hogy természetes módon öregszünk és nem nézünk ki tökéletesen, vagy éppen éppenséggel teszünk azért valamit, hogy jobban nézzünk ki. Tudom, hogy nézek ki. Nincs választásom. Mit kéne tennem ellene? Megállítani az öregedést? Mert az majd eltűnik?"

– fogalmazott a színész az interjúban.

A sorozat alkotói és szereplői részben ezt szeretnék üzenni a Carrie Bradshaw és barátnői történetét folytató And Just Like That című sorozattal, mely nem a tini, és nem is a fiatal felnőtt generációról, hanem középkorú nőkről szól.

„Tetszik, hogy nem próbáljuk fiatalossá tenni a műsort. Nem veszünk be a sztori középpontjába például egy 21 éves unokahúgot"

– mondta egy interjúban a Mirandát alakító Cynthia Nixon.