Mangó sorbet fehér tálban, mellette mangó

Igazi tavaszi édesség: Mangó sorbet

Az édes és krémes mangó sorbet megtévesztően könnyen elkészíthető – mindössze három hozzávalóból!


A sorbetnek intenzíven gyümölcsös íze van, mert nem tartalmaz tejtermékeket, hanem csak a gyümölcsökre és a cukorra támaszkodik. Bármilyen gyümölcsből készülhet, de az alábbi mangós sorbet kifejezetten finom.

Ekészítéséhez mindössze három hozzávaló és 10 perc szükséges, ráadásul fagylaltgépet sem kell használnunk hozzá.

Hozzávalók

  • 750 g fagyasztott, felaprított mangó
  • 80 ml folyékony édesítőszer, például juharszirup, egyszerű szirup, méz vagy agavé nektár
  • 2 evőkanál frissen facsart lime leve (1 közepes lime-ból)
  • 1/4 teáskanál kóser só

Elkészítés

1. Hagyjuk a fagyasztott mangó darabokat 10 percig szobahőmérsékleten állni, hogy a fagyás megszűnjön, de ne olvadjanak ki teljesen.

2. Dolgozzuk össze a mangót, a folyékony édesítőszert, 2 evőkanál lime-levet és 1/4 teáskanál kóser sót egy konyhai robotgépben vagy nagy sebességű turmixgépben, amíg a keverék alja simává válik, a teteje pedig darabos marad, kb. 1 percig.

Ez is érdekelhet: 3 egészséges smoothie a tavaszi felfrissüléshez

3. Ha kész, kaparjuk le az oldalát, és keverjük össze, majd újra kezdjük el keverni, amíg sima és krémes nem lesz, szükség szerint megállva, hogy lekaparjuk az oldalát, összesen 4-5 percig.

4. Azonnal tálaljuk, ha lágy állagot szeretnénk, vagy tegyük át egy légmentesen záródó edénybe vagy tepsibe, fedjük le a felületet sütőpapírral, és fagyasszuk le, amíg szilárd nem lesz, 2-3 órán át.

(Kitchn)

Nyitókép: Shutterstock