só, szóró, asztal, fehér, fűszer

Eláll a s(z)ó, amikor rájössz, hogyan is kell használni praktikusan a sószórót​

Léteznek láthatóan egyszerű és praktikus eszközök az ember életében, aminek ráadásul az elnevezései is elárulják, hogy milyen célokat szolgálnak. Viszont a sószóró becsapós. A szórás helyett másra is képes ez a konyhai eszköz. Hogy mire? Mutatjuk!


Bár nem kellene túlzásba vinnünk, a só fogyasztása mindennapos a legtöbbünknél. Így valamennyien már biztosan találkoztunk ugyanazokkal a jelenségekkel:

  • a só nem akar kijönni a sótartóból;
  • sokkal több kerül a tányérunkra, mint amennyit szerettünk volna;
  • túl erős rázást követően újra és újra meg kell igazítani a szórófejet.

Ez is érdekelhet! Sós kávé? Az egyik legjobb kombináció!

Ha mégis sikerül üressé varázsolnunk ezt a pici eszközt, észrevehetünk valamit, méghozzá azt, hogy a sószórók alja barázdáltak. A @InstaHomeHacks alábbi videójának köszönhetően viszont most már az is fájdalmasan nyilvánvaló, hogy azok a kis barázdák a sószóró alján valójában nemes célt szolgálnak.

Paco Almeida séfnek köszönhetően a videó bemutatja, hogyan kell helyesen használni a sószórót. Mi is a trükk valójában? Fordítsd meg a sószórót fejjel lefelé, fogj egy eszközt, és kapard végig vele a sószóró alján lévő barázdákat. A só – mint a víz – egyenesen ki fog folyni a sószóróból.


Ez is érdekelhet! A túlzott sófogyasztás 4 jele

Ezek a kis lifehackek amennyire kis jelentőségűeknek tűnhetnek, sok esetben annál jobban megkönnyíthetik a berögződött szokásokat, a mindennapi tevékenységeket. Ez esetben annyi só mehet az ételre, amennyit akkor és ott tényleg szeretnél használni!

Forrás: Thekitchn