Élvezzük a hosszú hétvégét egy finom sütőtökös pohárdesszerttel
Ha ősz, akkor sütőtök szezon és a jobbnál jobb receptek, például az alábbi, mindössze 5 összetevős sütőtökös krémé.
Hozzávalók (4 személyre)
- 13 dkg apróra vágott, hámozott édesburgonya
- 23 dkg apróra vágott fagyasztott ananász
- 3 dkg tiszta juharszirup
- 2,85 cl cukrozatlan kókusztej
- 3,5-4 gramm sütőtök pite fűszerkeverék
- apróra vágott pekándió és/vagy kókuszreszelék a díszítéshez
Elkészítés
- Tegyük az édesburgonyát és 2 evőkanál vizet egy közepes méretű, mikrohullámú sütőre alkalmas tálba. Fedjük le műanyag fóliával, az egyik szélét hagyjuk szabadon szellőzni. Mikrohullámú sütőben magas fokozaton süssük nagyon puhára, körülbelül 3 percig, majd csöpögtessük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Keverjük össze a kihűlt édesburgonyát, a fagyasztott ananászt, a juharszirupot, a kókusztejet és 2,5-3 gramm teáskanál sütőtök pite fűszerkeveréket egy konyhai robotgépben; dolgozzuk nagy sebességen simára, időnként lekaparva a tálat.
- Tálaljuk a maradék sütőt pite fűszerkeverékkel, pekándióval és/vagy kókuszreszelékkel megszórva.
Fotó: Pinterest
Extra tipp: Tipp: A bolti fagyasztott ananászdarabok esetleg túl nagyok lehetnek ahhoz, hogy jól össze tudjuk őket turmixolni, ezért vágjuk őket kisebbre turmixolás előtt. De lefagyaszthatunk saját, feldarabolt friss ananászát is; terítsük szét egy lapra, és fagyasszuk le, amíg meg nem szilárdul.
Nyitókép: Unsplash