Férfi és nő háttal ülő sziluettje

3 észrevétlen mód, amikkel szabotálod a randijaidat

Tudtunkon kívül szabotálhatjuk szerelmi életünket az alábbi három viselkedéssel.

A szerelmet elég nagy kihívás megtalálni önpusztító viselkedésmódok nélkül is. Sokan azért nem találnak sikeres kapcsolatot, mert saját maguk legnagyobb ellenségeivé válnak.

Íme három dolog, hogyan szabotáljuk az esélyünket arra, hogy megtaláljuk az igazi szerelmet.

1. Az ex piedesztálra emelése

Egy szakítás után néha tökéletes személyként emlékszünk az exünkre. Elnézzük a szakítást okozó problémákat, és csak a kapcsolat jó részeire koncentrálunk. Ami még rosszabb, nem látjuk a saját hozzájárulásunkat ahhoz, hogy a kapcsolat megbukott.

Ez a rózsaszínű szemüveges szemlélet számos okból káros hatással lehet a jövőbeli kapcsolatokra, mivel azt gondolhatjuk, hogy soha senki nem lesz olyan, mint ő. A jövőbeli romantikus érdeklődéseket a múltbeli kapcsolatunk jó részeihez hasonlítjuk, ennek eredményeképpen keressük és meg is találjuk az összes hibát az új pasiban, és lebeszéljük magunkat arról, hogy felfedezzünk egy új embert.

2. Egyedül próbáljuk a kapcsolatot működtetni

Sokan ragadunk bele abba a gondolatba, hogy a kapcsolatnak szüksége van ránk ahhoz, hogy működjön. Lehet, hogy jól bánnak velünk, de a partnerünk nem fektet be aktívan, csak a minimumot teszi meg, hogy a kapcsolat fennmaradjon. Ez arra késztet minket, hogy elgondolkodjunk, mit csinálunk rosszul.

Leggyakrabban ez a helyzet annak a következménye, hogy az önbecsülésünket bezárta az adott kapcsolat. Azt gondoljuk, hogy ha többet teszünk, a partnerünk meg fog térni és szeretni fog. Akkor végre méltók leszünk a szeretetre. Ez az önbecsülés csapdája, és ragaszkodáshoz, bizonytalansághoz, szélsőséges esetben pedig társfüggőséghez vezet.

Egy kapcsolathoz két ember kell. Ha az egyik nem egy oldalon áll érzelmileg, akkor megszakad a kapcsolat, ami egyfajta macska-egér játékhoz vezethet. Szükségünk van arra, hogy szilárdan tisztában legyünk az értékeinkkel. Ha nem tudjuk, hogyan legyünk boldogok önmagunkkal, nem fogjuk tudni, hogyan legyünk boldogok egy kapcsolatban.

3. Harag tartása mindenkivel szemben

A haraggal, ami néhány szakítást kísérhet megpróbálhatjuk meggyőzni magunkat arról, hogy minden férfi rossz. Ezzel a mentalitással senkiben sem kell többé bíznunk vagy intim kapcsolatot kialakítanod. Ez a szemlélet azonban nem egészséges, és nem ismeri el, hogy a kapcsolatok két emberből állnak. Még ha az exünk a lehető legrosszabb pasi is volt, nekünk is megvolt a saját hozzájárulásunk ahhoz, ami miatt a kapcsolat kudarcot vallott.

Lépjünk ki a mintából. Legyünk önmagunk. Változtassuk meg a környezetünket, és ezzel megváltoztatjuk a kiválasztási folyamatunkat. Azt kell felismerniük, hogy nem mindenki egyforma. Minden kapcsolat más és más. A szerelem nagyszerű, de előbb önmagukat kell szeretnünk és bíznunk magukban, mint valaki másban.

Nyitókép: Shutterstock