Szem alatti tapaszokat viselő nő

Így javítsd a szemed alatti részek kinézetét

Legtöbbünk számára nem ismeretlen a szem alatti puffadtság és a sötét karikák. A jó hír az, hogy valószínűleg van rá megoldás. Összegyűjtöttük a legjobb módszereket a szem alatti terület kinézetének javítására.

1. Rendszeres fényvédőzés

A szem alatti területre az első számú kezelési javaslata fényvédelem. A napozás hozzájárul az öregedéshez, a finom vonalak és ráncok kialakulásához, a bőrszárazsághoz, a napfoltokhoz, a hiperpigmentációhoz és más bőrproblémákhoz. Ráadásul a szemet és az a körüli részt gyakran elhanyagoljuk, amikor az arc és a test többi részére napvédő krémet kenünk.

2. Könnyű hidratálást sminkelés előtt

Kerüljük a testes, szilikonos szemkrémeket, kivéve, ha túlságosan száraz bőrrel küzdünk. A nagyos nehéz termékek használata megnehezítgeti a sminkelésben a fedés és világosítást, míg a szilikonos formulák túlságosan csúszósak a bőrön, és ráncosodási problémákhoz vezethetnek. Ehelyett inkább egy hidratálóbb, gélszerű formulát használjunk, amely segít megelőzni a ráncosodást.

3. Vérkeringés fokozása a szem körül

A rossz vérkeringés sok kárt okozhat a szemkörnyéken. Az elégtelen méregelvezetés és a folyadék felhalmozódása a rossz vérkeringés közvetlen következménye, mely duzzanatot és puffadást és az oxigénhiányos vér sötét árnyékok megjelenését is okozhatja a szem alatt. Ennek eredményeképpen a vérkeringés fokozása nagyszerű technika a szemek felébresztésére.

Használjunk keringést fokozó összetevőket tartalmazó szemránckrémet. Ilyen többek között a K-vitamin, amely támogatja a mikrokeringést a hajszálerekben, hogy javítsa a sötét karikákat és a vörösséget, valamint a koffein, amely segít a puffadás enyhítésében. A vér áramlásának beindítása segíthet a szemek puffadásának megszüntetésében és felébresztésében, valamint a termékek felszívódását is elősegítheti. Ebben sokat segíthet szem alatti területek gyengéd masszázsa.

4. Retinodiok

A retinoidok serkentik az új kollagénszintézist, segítenek megelőzni a kollagén lebomlását, javítják a finom vonalakat és ráncokat, és fokozzák a sejtforgalmat. A szemek alatti terület kezelésére érdemes olyan készítményeket keresni, amelyek kapszulázott retinolt tartalmaznak, mivel azok időben felszabaduló adagolási mechanizmust biztosítanak, ami csökkenti a hagyományos retinoloknál tapasztalt irritáció kockázatát.

5. Koffeines termékek használata

Keressünk koffeintartalmú szemránckrémeket, mivel az ér összehúzó hatású, amely segíthet a szemkörnyék puffadásában. A koffein emellett támogatja a mikrokeringést a hajszálerekben, azonban csak átmeneti enyhülést biztosít, ha abbahagyjuk a használatát, a puffadás visszatérhet.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock