Szemöldököt fésülő nő

Így formázd tökéletesre a szemöldöködet

Bármit is teszünk, ne legyünk túlbuzgók a csipesszel.


A szemöldök az arc legfontosabb része, de sokakat nem a tökéletes formával áldott meg a sors. A szemöldök formázása azonban nem olyan nehéz, mint gondolnánk.

Hogyan válasszunk formát?

Fontos, hogy olyan formát válasszunk, ami kiegészíti az arcformánkat, mivel az keretezi az arcunk többi részét, a lehető legtöbb struktúrát adva így. Ha például kerekebb az arcunk,azt tapasztalhatjuk, hogy a magasan ívelt szemöldök határozottabbá teszi és megemeli a szemkörnyéket, míg a szögletes vagy szív alakú arcúakhoz lágyabb, kerekebb szemöldök illik, hogy lágyítsa a szögletes vonásokat.

A szemöldök természetes formájának, vastagságának és ívének figyelembevétele is fontos mindezek mellett.

A természetes szemöldökforma kialakításához nincs sok eszközre szükség, először csak egy ceruzára, amit helyezzünk az orrunk oldalára. Egyenesen felfelé haladva ott kezdődik a szemöldököd, a pupillával egy vonalban haladva ott van az ív, ahol a szemöldöködnek lennie kell, és a ceruzát az orrlyuk oldalától a szem sarkához, a fülhöz legközelebb eső részen megdöntve ott végződik a szemöldököd vége.

Utóbbira különösen érdemes figyelni, mivel sokan nem rajzolják elég hosszúra a szemöldököt, hogy elérjék a természetes ív véget. Ha bizonytalanak vagyunk a szemöldökünk formázásában, inkább bízzuk szakemberre azt.

Otthoni formázás

1. Válasszuk a termékeket. Ezek mind a személyes preferenciáktól és a költségvetéstől függnek, és hogy mit szeretnénk elérni. Négy fő típus közül választhatunk: vékony ceruza, pomádé, szemöldökzselé és szemöldöktoll.

2. Válasszuk ki a megfelelő árnyalatot. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a végeredmény természetesnek tűnjön. Általános szabály, hogy ne mindig egyezzünk meg a szemöldök hajszínével, még ha vörös vagy világos szőke is a hajunk, ha a leghalványabb, taupe szürkét használjuk, az nagyon jól fog működni. Emellett fontos, hogy bőrszíntől és hajszíntől függetlenül ne válasszunk túl meleg árnyalatot, mert nem lesz olyan természetes a szín.

3. Használjunk szemöldökkefét, ez lehet a természetes hatású szemöldök trükkje. A sörték formája és szilárdsága szinte felemeli a felesleges anyagot, és szőrszerűvé, textúráltabbá teszi a szemöldököt.

4. Emeljük fel az ívet. Többféleképpen is manipulálható a szemöldökforma. Néhányan szeretik aláhúzni a szemöldököt, hogy feltöltsék azt.

5. Kócos hatás. A szemöldökzselék szuperek az összefésült vagy a laminált megjelenéshez, főleg, ha sűrű a szemöldökünk. Ha nincs szemöldökzselénk, használjunk egy kis hajlakkot, azzal is jól formázható a szemöldök.