Kozmetikumok és sminkeszközök színes háttéren

5 szépségápolási tipp, amivel csomó pénzt megtakaríthatsz

Akár a bőrápolási rutin vagy a szalonlátogatások költségein csökkentenénk, bizonyos módszerekkel pénzt takaríthatunk meg anélkül, hogy a végeredményt veszélyeztetnénk.

1. Mosható arctisztító korongok

A kezdeti beruházás után az újrahasználható pamut arctisztító korongok használata a sminklemosáshoz, hosszú távon nem kevés pénzt takarít meg, ráadásul környezetkímélőbb, mint egyszer használatos társaik.

Rengeteg változatot találni ma már a piacon, számos márka kínál újrahasználható korongokat, amelyekhez gyakran hálós zacskó is jár, hogy azokban könnyen kimoshassuk őket.

2. Szemöldökfestés otthon

Ha a szemöldök laminálását nem is, de a színezést otthon is viszonylag egyszerűen elvégezhetjük. Az otthoni színező készletekkel ugyanolyan eredményt érhetünk, mint a szalonban végzettel, és az áruk is jóval olcsóbb.

3. Újratölthető termékek

Azzal, hogy mindent lecserélünk a jelenlegi bőrápolási rutinunkban és sminkünkben újratölthető szépségápolási termékekre, nem spórolunk pénzt, sőt, ha nem használunk el mindent a jelenlegi termékeink közül, az fenntarthatósági és pénzügyi szempontból is pazarlás.

Ha azonban átnézzük, hogy a termékeink közül miket lehet újratölteni, és legközelebb csak ezeket vesszük meg, minden egyes jövőbeli vásárlásnál némi pénzt spórolhatunk meg. Egyszerűen csak tartsuk meg a pumpát vagy a megfelelő csomagolást, és később vásároljuk meg a szükséges utántöltőket. Alternatív megoldásként, ha nem ragaszkodunk túlzottan egy bizonyos termékhez, ha az elfogy, vásárolhatunk helyette újratölthető verziót.

4. Többcélú termékek használata

A többcélú szépségápolási termékek vásárlásával pénzt takaríthatunk meg, mivel nem kell két külön terméket vásárolnunk. Persze, valószínűleg gyorsabban elfogy egy termék, ha több célt szolgál. Ha legközelebb kifogyunk a pirosítóból, szerezzünk be olyan krémes formulát, amely rúzsként is használható.

Egyes bronzosító formulák pedig nagyszerű, semleges szemhéjfesték-árnyalatot is adhatnak.

5. Tudatos árfigyelés

Ha megvannak a mindig újra vevős nagy kedvenceink, érdemes figyelni, mikor hirdetnek rájuk akciót. Egyes oldalakon nyomon követhetjük egy-egy termék árát, és értesítést is kérhetünk arról, ha olcsóbb lesz.