Egy lány szakítás után elszakított egy szerelmével közös képet

4 jele annak, hogy jobb most neked szingliként​

Csak párkapcsolat tehet boldoggá? Ettől a hibás elképzeléstől sokan a rossz személy mellett maradnak, mert úgy érzik, úgy jobb nekik, mint szingliként. Alábbi cikkünkben összeírtunk négy dolgot, melyek azt jelentik, hogy jobb most neked egyedülállóként.


1. Ha mérgezővé vált a kapcsolatod

Sok kapcsolat az idő előrehaladtával romlik meg. Először minden klappol, megvan a kémia és élvezitek az együtt töltött időt, majd a hónapok elteltével előbújnak a problémák. Az egyik fél féltékenykedik, irányításmániássá válik, vagy bármi ilyesmi.

A pár másik fele ezt érzékelve legtöbbször azt várja, hogy a helyzet visszatér a normális kerékvágásba, ám ez nem feltétlen szokott megtörténni. Az ilyen rossz viszonyba beleragadt emberek előbb-utóbb azt sem tudják, hogy megérdemelnek-e egy egészséges kapcsolatot. Annyira hozzászoktak, hogy a mérgező viselkedést megszokottnak tartják, az egyedüllétet pedig el sem tudják képzelni.

2. Ha depressziósnak vagy bizonytalannak érzed magad a párod mellett

Nem számít, mennyire tökéletesnek tűnik egy partner, amennyiben a kapcsolat nem hozza ki belőled a legjobb énedet. Egy pár nem feltétlen teszi boldoggá az embert, ugyanis a feleknek együtt kell fejlődniük a saját életükben. Ehhez támogatniuk kell egymás törekvéseit és álmait. Amennyiben az egyik fél ezt nem teszi meg, akkor nem éri meg vele maradni.

3. Ha mentálisan és érzelmileg nem vagy jó helyen

K\u00e9t szerelmes elt\u00e1volodik egym\u00e1st\u00f3l

Fotó: Shutterstock

A párkapcsolatok egészsége nagyban múlik az érzelmi biztonság érzetének elérésén. A legtöbb ember azért nem jut el odáig, mert nem hajlandók dolgozni a bizonytalanságukon. Ahelyett, hogy szünetet tartanának a randizásban, tovább erőltetik, és még több traumát okoznak maguknak.

Elveszetteknek és alacsony önbecsülésűeknek néha nem való a párkapcsolat, hiszen szingliként többet tudnak dolgozni a saját problémáik kezelésén. A belső értékek felfedezése után könnyebb belevágni egy egészséges kapcsolatba.

4. Ha az életed a partnered körül forog

Nem szabad, hogy a szerelem a teljes identitássá váljon. Ez egy alapvető jele annak, hogy a kapcsolat nem az egészséges keretek között mozog. Az egyik fél ilyenkor mindent megtesz azért, hogy a másik igényeinek eleget tegyen, ezáltal pedig sokszor a saját preferenciáit szorítja háttérbe.