birds eye photography of boat on body of water

Teniszezhetünk és még moziba is elmehetünk ezen a luxus szuperjachton​

A régi járművek felújítása sokak számára egy nagyszerű hobbi, de egy hatalmas teherhajó felújítására ritkán kerül sor. Timur Bocza egy félig merülő, szállításra kifejlesztett óceánjárót látott el olyan különleges programlehetőségekkel, melyek egy mesterséges, mégis teljesértékű élményszigetté teszik a szuperjachtot.


A 479 láb hosszú vízimonstrum eredetileg egy japán, Oshima Shipbuilding által épített OK 1982-es Super Servant 3 néven futó teherhajó volt, és csaknem három évtizeden keresztül jahtokat szállított. Mióta Timur Bocza kezelésbe vette a járművet, azóta már teljesen másra használják és szinte rá sem lehet ismerni az eredeti modellre. A háromezer négyzetméteres felszíni terület végtelen programlehetőséggel szolgál a látogatóknak.

„Az elképzelés az volt, hogy egy olyan úszó sziget koncepciót hozzunk létre, amely sok játékot és másik járművet — akár egy vízirepülőgépet vagy egy másik szuperjachtot is — képes befogadni anélkül, hogy megtörné az előző változat erőteljes körvonalait"

— olvashatjuk a tervező szavait a Luxurylaunches cikkében.

A fejlesztők számos különleges lehetőséggel látták el a járművet. A hetven különböző program között szerepel egy film megtekintése a fedélzeten elterülő szabadtéri moziban, egy teniszmeccs a teljesértékű játékpályán, valamint vízi tevékenyégek végzése is. A belső térben többek között buggykat, jachtokat és egyéb járműveket lehet raktározni, de egy beépített daru használatával egy nagyobb kiterjedésű jahtot is a fedélzetre tudnak emelni, de egy rámpa leengedésével mindenki felhajthat a fedélzetre saját autójával is.

A tágas kabinokban húsz vendég és a legénység is kényelmesen elfér. Amennyiben valakinek nem tetszenek a mozgalmasabb programok, azoknak a napozóteraszon megtalálható jacuzzik, az üvegablakokkal körülvett medence, a botanikus kert, valamint a négy csodálatos akvárium megfelelő kikapcsolódást biztosít.


Nyitókép: Mohamed Masaau/Unsplash