egy nő és egy férfi egymást átölelve csókolózik a konyhában

6 árulkodó jel, hogy a kapcsolatotok tartós lesz

Gyakran halljuk, hogy egy kapcsolat tartóssá tétele kemény munkát és odaadást igényel. De ha őszinték akarunk lenni, ez a tanács nem valami konkrét. Mégis, mit csináljunk, hogy hosszú távon együtt maradjunk?


Milyen lépéseket érdemes tenni, és mire érdemes összpontosítani, hogy a kapcsolatunk hosszú távon is sínen legyen? Dr. Nicole LePera pszichológus osztott meg pár olyan konkrét ismérvet, melyek megvalósításával a köteléketek garantáltan tartósabb lesz.

​1. Határokat húztok a családdal szemben

Legyen szó akármelyik családtagról − ha nincsenek határok, az katasztrófához vezet. Az ilyen típusú viselkedés mérgezést sajnos megmérgezi a kapcsolatotokat is. Azok a kapcsolatok tartanak a legtovább, amelyekben a családtagokkal szemben világos határok vannak kijelölve. Ne szellőztessétek meg a családnak a problémáitokat, és ne hozzatok döntéseket az alapján, hogy ők mit akarnak!

​2. Legjobb barátok vagytok

egy fiatal p\u00e1r nevet \u00f6sszedugott fejjel

Fotó: Getty Images

Legjobb barátra lelni a partneredben, gyönyörű dolog, és remek alapja egy tartós kapcsolatnak. A kutatások is kimutatták, hogy a nagyszerű barátságot ápoló párok összességében elégedettebbek a házasságukban. Ezek a párok ugyanis alig várják, hogy minőségi időt töltsenek együtt, és őszintén kedvelik egymást.

3. Az igazán sötét időket is együtt vészelitek át

Senki sem kívánja a nehéz időket, de szerencsénkre ezek a nehéz időszakok a partnerünkkel kifizetődőek lehetnek. Azok a párok, akik együtt átmennek néhány nehezebb időszakon, és úgy döntenek, hogy együtt dolgozzák fel azokat, bíznak egymásban. És mint tudjuk, a bizalom minden hosszú távú kapcsolat alapja.

​4. Hagyjátok, hogy a másik önmagát adja

Egy tanulmányban a kutatók azt vizsgálták, hogy az emberek képessége, hogy hűek maradnak önmagukhoz, hogyan hat a kapcsolatukra. Összességében azok a férfiak és nők, akik arról számoltak be, hogy hűségesebbek önmagukhoz, intimebb és kevésbé destruktív módon viselkedtek a partnerükkel.

​5. Megbeszélitek a legnehezebben megbeszélhető dolgokat is

egy p\u00e1r besz\u00e9lget a kanap\u00e9n

Fotó: Getty Images

A kommunikáció minden kapcsolat alapja, de persze vannak témák, amelyek kihívást jelentenek. Egy vita közeben könnyen dühössé és frusztrálttá válhatsz a partnereddel szemben, esetleg félni kezdesz attól, hogy megsérted a másik érzéseit. A kommunikációra nyitott pároknak azonban általában hosszú távú kapcsolatuk van, és ehhez fontos az is, hogy a problémákat nem tagadással vagy kitéréssel oldják meg. Jöjjenek azok a kényes témák!

​6. Stratégiailag vitáztok

A vitákat nem lehet teljesen elkerülni. Az természetes, hogy néha veszekedtek, de egy jó kapcsolatban tudjátok, hogyan navigáljatok át a konfliktusokon, és hogyan lépjetek előre.

Forrás: Your Tango

Nyitókép: Getty Images