Szemeit lehunyó, mosolygó nő

Nem tartós a sminked? A bőrápolásodban keresd a hibát

Sokak szerint a tartós smink titka a használt sminktermékekben rejlik, de ennél többtényezős a dolog. A nagyszerű smink a szakszerűen alkalmazott bőrápolással kezdődik.


A bőr előkészítése a legfontosabb lépés a sminkelési rutinban. Minden, amit ebben a lépésben teszünk, meghatározza a sminkünk kinézetét és tartósságát. Ez egy remek alkalom arra, hogy kezeljük a bőrünkkel kapcsolatos problémákat, például a szárazságot vagy a felesleges zsírosodást, mondja Rebecca Moore, a NARS vezető sminkese.

„Segít továbbá kisimítani a bőrt és minimalizálni a pórusokat. Összességében a smink jobban fog kinézni és tovább tart”

– teszi hozzá Ridah Syed, a Skinfluencer London vezető orvos-esztétikusa.

A bőr elkészítése a sminkeléshez

„Javaslom, hogy olyan termékeket keressünk, amelyekben hialuronsav és C-vitamin van. A hidratált bőr a ragyogó bőrrel egyenlő, ami remek vászon a sminkeléshez. Ezért a hialuronsav a bőr legjobb barátja. Ez egy mesésen hidratáló összetevő, amely magába zárja a nedvességet”

– magyarázza Syed.

Syed a további ragyogás érdekében azt ajánlja, hogy építsük be a bőrápolási rutinunkba a C-vitamint, de legyünk óvatosak, hogy milyen típusúr használunk, mivel általánosságban elmondható, hogy a zsírosabb bőrtípusok nem bírják a magas százalékokat.

Végezetül érdemes az alapozó alá primert használnunk. Syed azt ajánlja, hogy olyat válasszunk, amely szilikonokat tartalmaz, mivel az általában simábbá teszi a bőrt.

Ezeket a termékeket kerüljük el a bőr előkészítésekor

Moore szerint a legfontosabb dolog, amit a bőrápolási rutin során észben kell tartani, hogy ne használjunk olyan termékeket, amelyek túl gazdagok a sminkhez, amit használunk.

„Ha így teszel, előfordulhat, hogy a sminkterméked „gurul”, és a smink nem fog megfelelően ülni a bőrön.”

Ehelyett könnyebb termékeket válasszunk, amelyek belesüllyednek a bőrbe, és szépen megülnek az alapozó alatt.

„Egy másik dolog, amire érdemes odafigyelni, hogy a bőrtípusodnak megfelelő bőrápolási termékeket használd. Ez segít abban, hogy a smink jobban üljön és tartósabban kopjon egész nap”

– teszi hozzá Moore.

Ha tehát száraz a bőrünk, hidratálóbb termékeket, míg a zsíros bőrűek inkább a mattító hidratáló krémeket és alapozókat válasszák, hogy távol tartsák a csillogást, és segítsék a smink hosszabb tartósságát. Moore szerint a rossz bőrápolás elősegítheti a túlzott zsírosodást vagy eltúlozhatja a szárazságot, viszont a szérumok és hidratáló krémek használata nagyszerű a bőr előkészítéséhez. Használjunk bőséges mennyiséget, és masszírozzuk be a bőrbe.

Hogy ne lépjenek fel bőr előkészítési hibák, az alábbiakban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan kell pontosan előkészíteni a bőrt.

1. lépés: Tisztítás után próbáljunk meg hámlasztani. Ne használjunk durva hámlasztót, ami lecsupaszítja vagy kiszárítja a bőrt.

2. lépés: Hidratáljuk a bőrt, ezt könnyen el lehet érni hialuronsavval.

3. lépés: Opcionálisan használhatunk jéggömböket, hogy a hialuronsav valóban a bőrbe süllyedjen. Nem csak szuper frissítő érzés és fokozza a ragyogást, de segíthet csökkenteni a puffadtságot már reggel.

4. lépés: C-vitamin. Ez szép ragyogást ad az arcnak.

5. lépés: Befejezésül használjunk hidratáló krémet, amely nemcsak hidratálja a bőrt, hanem helyreállítja a bőr barrier funkcióját is, és végül ne feledkezzünk meg a fényvédőről sem.