Egy ember főz a konyhájában

Ezzel a téli vacsoraparti-menüvel minden vendéget lenyűgözhetsz

Baráti vacsorapartit szervezni talán télen a legnehezebb. Kevesebb a szezonális finomság, illetve az időjárás is ellehetetleníti a kinti szórakozást. Alábbi cikkünkbe összeírtunk egy menüt, amivel akármikor el lehet kápráztatni a vendégeket, a jókedv így pedig már szinte garantált.


1. Koktél

Kezdésképp az italok tekintetében nem kell nagyon elrugaszkodni az alapoktól, hiszen az új ízek nem mindenkinek a kedvencei. Mi az Aperol spritz téli változatát tudjuk javasolni, a Ruby Vermouth Spritzt. Ehhez mindössze egy kis gyümölcsös seltzert kell önteni a jól ismert italhoz. Ehhez nem szükséges külön mixer, illetve különösebb pultos ismeretet sem igényel.

Nagyobb vendégseregnél kitűnő ötlet koktélreceptes táblákat kihelyezni a pultra. Ennek köszönhetően a látogatók lefoglalhatják magukat, illetve a nekik tetsző frissítőt kortyolhatják az este folyamán.

2. Saláta

Egy jó salátával nem lehet hibázni. Na de mit tehetünk a hidegebb hónapokban, amikor kevesebb a friss alapanyag? Természetesen ki kell használni a rendelkezésre álló lehetőségeket. Reszelt kelbimbóból, édesköményből és mandarinból már egy tökéletes és egzotikus salátát lehet összedobni. Mindezt egy kis citromlével érdemes feldobni, hogy kihozzon minden ízt. A kész fogást már a hozzá illő öntettel együtt napokkal a felszolgálás előtt el lehet készíteni, így ezzel már nincs is semmi feladat.

3. Főétel

Itt is célszerű az egyszerűségre törekedni. Egy ízletes csirkénél és burgonyaalapú köretnél nem sok könnyebb fogás létezik, de jól elkészítve mindenkit elkápráztat. A főzés előtti este a húst ajánlatos bepácolni, hogy szép színes, ropogós külsővel és omlós belsővel kerüljön a tányérokra.

4. Második fogás

Ez lehet a menü legkülönlegesebb része, ha egy Répa Tarte Tatint szolgálunk fel. Ez azért egy remek választás, mivel kezdő konyhatündérek is meg tudják csinálni, illetve akár laktózmentes változatban is elkészíthető. A kecskesajt alternatív változatait kihasználva bárki fogyaszthatja.

5. Desszert

Végezetül pedig a desszertnél ajánlatos egy kicsit kísérletezni, hiszen ezek az utolsó falatok, amik alapján véleményt alkotnak a vendégek. Mi egy Olaszországból származó szorbetfélét, egy vérnarancs granitát tudunk ajánlani. A salátához hasonlóan ezt is napokkal korábban el lehet készíteni. Pozitívuma még, hogy nem kell egy egész asztalnyi összetevőt felsorakoztatni hozzá.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: PureWow