
Egy egyszerű trükk, amivel tökéletes lesz a carbonarád
Ina Garten amerikai szakács nemrég az Instagramon osztotta meg a spagetti carbonara elkészítésének bevált titkát, amit érdemes azonnal kipróbálnunk.
Ina Garten a videóban a klasszikus olasz étel tavaszi változatát készíti. Addig főzi a tésztát, amíg éppen csak al dente nem lesz, majd kivesz egy csésze (kb. 2,5 dl) tésztavizet, mielőtt hozzáadná a zöld zöldségeket, hogy a spagettivel együtt főjenek. A borsó és a spárga (és később a citromhéj) hozzáadása is érdekes, de a következő trükk az, ami igazán felkeltette az érdeklődésünket.
Garten megtölt egy tálat a lehető legforróbb vízzel, ami a csapból folyik, és hagyja, hogy az egy pillanatra felmelegítse a tálat, majd kiönti a vizet. Ezután hozzáadja a tojásokat és a tejszínt.
A forró tál egy kicsit felmelegíti azokat és segít a tojások temperálásában és az alvadás elkerülésében (ami a carbonara készítésekor a leggyakoribb probléma). Ezután belekeveri az előzetesen félretett forró tésztavizet, majd a lecsöpögtetett tésztát és a zöldségeket közvetlenül a tojásos keverékbe dobja, amíg még forróak, hogy a mártás megfőjön.


(Kitchn)
Nyitókép: Pixel-Shot/Shutterstock
Olvasd el ezt is!