Tojássaláta kaporral és majonézzel

A finom tojássaláta titka ez a hozzávaló

Rengeteg módja van a tojássaláta feldobásának – és a legjobb módok közül néhány a legváratlanabb.


Talán nem is gondolnánk rá, de az olajbogyó nagyon jól feldobja a tojássaláta ízét. Curtis Aikens séf tojássalátás változata paprikát és olívabogyót is tartalmaz, így egy felemelő, textúrailag érdekes fogást készít. A tojással, majonézzel, borssal és paprikával kombinálva az olívabogyó kellemes kiegészítője ennek a krémes és klasszikus ételnek.

Bár lehet, hogy nem ez jut először eszünkbe a tojássalátáról, meglepő és abszolút ízletes módon emelheti annak ízét és a textúráját.

Az olajbogyó hozzáadásának legnyilvánvalóbb előnye a tojássaláta ízének fokozása. Az olajbogyó sós, fanyar és enyhén kesernyés jegyeivel kiegészítheti a tojás gazdag, krémes textúráját, és ellensúlyozhatja a majonéz zsírosságát. Mivel a tojássaláta (néha) kissé egydimenziósnak tűnhet, az olajbogyó a komplexitás egy új rétegét hozza be, javítva az általános ízprofilt.

Akár zöld, akár fekete olajbogyót választunk, különleges ízük gyönyörű kontrasztot alkot a tojások lágyságával, élénkebb ételt létrehozva így. A fekete olajbogyó azonban enyhébb ízű és lágyabb textúrájú, mint a zöld olajbogyó, ezért utóbbi jobb lehet ehhez a recepthez.

Csak aprítsuk fel őket kisebb darabokra, és dobd össze a többi tojássaláta-összetevővel. De ne feledje, hogy sótartalmuk miatt valószínűleg kevesebbre lesz szükség a szokásos receptből.

Az olajbogyó hozzáadása a tojássalátához a textúra szempontjából is csodákat tehet. A tojássaláta időnként túlságosan sima vagy pépesnek tűnhet, különösen akkor, ha túl sok majonézzel vagy mustárral készül (vagy ha francia tojássalátáról van szó), így az olajbogyó hozzáadása kielégítő kontrasztot teremthet.

Nyitókép: Shutterstock