brunch etelek

Mitől lesz igazán ütős a karácsonyi brunch? Gyönyörű és finom kellékeket gyűjtöttünk

Mindig csak az ünnepi vacsora körül megy a fennforgás, pedig egy csendes karácsonyi délelőttön elköltött kényelmes villásreggeli igazán királyi indítása a napnak. Mutatjuk hozzá a kellékeket!

Látványos teás készlet

seletti teas csesze

Seletti I-Wares csészék és kancsó

Fotó: Amara

Adjuk meg a módját az ünnepi alkalomnak, és válasszunk gyönyörű teás csészéket. Az olasz dizájnmárka, a Seletti arról híres, hogy a klasszikus formákba visz valami modern vagy épp vicces csavart. Az I-Wares készlet a legfinomabb porcelánból készül, díszes formájukhoz színes füleik hozzák be a kortárs vonalat. A teás csészék mellett bögrét, cukros edényt és teás kancsót is választhatunk ezzel a dizájnnal.

A lágytojást is tálaljuk stílusosan!

lagytojas reggeli

Doing Goods Octopus tojástartó és kanál

Fotó: Amara

A villásreggelik egyik legalapvetőbb étele a lágytojás, a Doing Goods márka tojástartójával pedig ezt a végtelenül egyszerű, de finom étel kinézetét is felturbózhatjuk. Lágytojásunk így poliplábakon fogja várni, hogy bekebelezzük a hozzá passzoló polipkaros kanállal.

Egy kis buborék

fornasetti talca

Fornasetti Champagne tálca

Fotó: Amara

A brunch nem is brunch egy kis pezsgő nélkül! Ha azonban mégsem szeretnénk alkoholt fogyasztani, ezzel a Fornasetti tálcával akkor is becsempészhetjük az ikonikus italt az asztalunkra.

Müzlik és granolák

granola bogyos gyumolcsokkel

Fotó: Fernanda Martinez/Unsplash

Az egészséges opciók nem azt jelentik, hogy kevésbé lennének finomak: az ünnepi reggelihez készítsünk ki müzliket, granolákat kis tálakba, és kínáljunk hozzá natúr vagy görög joghurtot és friss gyümölcsöket. Az Ínyenc Piactéren granola és müzli mellett zabkását, gyümölcsleveket és az édesítéshez mézet is találunk.

Termelői finomságok

szalamis bagel

Fotó: 123RF

Ne csak édes ételekben gondolkodjunk: válogassunk szalámit, sonkát és különböző sajtokat, amiket akár bagelbe töltve, akár friss kovászos kenyérre halmozva is fogyaszthatunk. Az Ínyenc Piactéren kiváló minőségű és nagyon finom hústermékeket találunk.