Az UO stúdió dizájn  teáskannája

Egy ilyen teáskannával még az Earl Grey fogyasztása is a mennyekbe repít

Különleges dizájnt kapott az UO stúdió teáskannája, amit szívünk szerint egész álló nap használnánk.

A nemrég piacra dobott hibrid kollekció a japán zöld tea új lehetőségeit kutatja. Az egyedi sorozat a tipikus japán teáskannát különböző formákká alakítja, és arra invitálja használóját, hogy új utakat képzeljen el a széles körben fogyasztott ital elfogyasztására, legyen szó a teakészítés módjáról, a különböző ízekről vagy akár a teázás jelentéséről.

A kollekció a legalapvetőbb japán kannaformából, a tokoname-yakiból indult ki, a végeredményt pedig 3D-szimulációval, majd nyomtatással hozták létre.

A Teapot Hybrid kollekcióban öt különböző hibrid tárgyat találunk, melyek mindegyik a maga módján vizsgálja a teáskanna szerepét. Az „E teáskanna" például 16 kancsót egyesítve adja ki a kör alakzatot, melynek dizájnja arra ösztönzi a felhasználót, hogy képzelje el 16 féle tea keveredését vagy akár egy nagy teázást sok baráttal.

„Amit dizájnnak gondolunk, az nem egy olyan, egyénileg belülről fakadó cselekedet, mint például az érzelmek vagy az akarat. Úgy gondoljuk, hogy ez olyasvalami, melyhez mélyre ásunk és azokból a „helyzetekből" alakítunk ki, amelyek bizonyos feltételek mellett vagy inkább nézőpontból alakítunk ki. Ez az oka annak, hogy mindig értetlenül állunk a kérdés előtt, hogy mivel töltsünk fel egy „szituációt", mert azok nagyon instabilok és általában több dimenzióból állnak. Ezért ezt a „helyzetet" teáskannának" állítottuk be, és arra összpontosítunk, hogy a feltétel nagyon világos és konkrét legyen ebben a projektben"

– olvashatók az UO tervezőstúdió gondolatai a kollekcióról a Designboomon.