Társkereső alkalmazás mobilon

5 jel, hogy még nem állsz készen egy új párkapcsolatra

Egy jó kapcsolatot nem mindig könnyű találni, ráadásul tényleg van olyan, hogy egyszerűen nem állunk készen egy kapcsolatra. Összegyűjtöttük az erre utaló jeleket.

1. Az életünk más aspektusaira szeretnénk összpontosítani

Lehet, hogy a munkával töltünk sok időt, vagy a tanulmányokra koncentrálunk sokat, bármi legyen is az ok, lehet, hogy éppen nem érezzük szükségét vagy nincs elég energiánk a randizásra koncentrálni.

Néha figyelmen kívül hagyjuk ezeket az igényeket, és mégis belemegyünk egy kapcsolatba, de ha az életünk más aspektusai állandóan elsőbbséget élveznek a partnerünkkel szemben, a kapcsolat fogja megsínyleni azt. Ha nem tudunk elég figyelmet és megerősítést adni ahhoz, hogy a másik úgy érezze, a kapcsolat kölcsönös, akkor érdemes várnunk addig, amíg elég időnk és energiánk lesz a másikra.

2. Nem vagyunk elégedettek magunkkal

A legtöbbünknek vannak bizonytalanságai, és szeretnénk bizonyos dolgokat megváltoztatni magunkon, de ha nem tudjuk szeretni magunkat, az már komolyabb probléma.

Az önbecsülés (vagy annak hiánya) nagyban befolyásolhatja a párkapcsolatunkat. Az Everyday Health szerint az alacsony önbecsüléssel rendelkező partnerek nagyobb valószínűséggel tekintettek a kapcsolatukra fekete-fehérben: csak jónak vagy csak rossznak, ami a kommunikáció és az érzékelés mély problémáihoz vezetett.

Lehet, hogy érdemes egy kis időt fordítani magunkra, és arra koncentrálni, hogy jobban legyünk, és csak utána belevetni magunkat a párkeresésbe.

3. Még mindig nem tettük túl magunkat az előző kapcsolatunkon

Időbe telik, míg túllépünk az előző párkapcsolaton. Ez fájdalmas lehet, és visszatarthat, de végül tanulságos folyamat lehet. Ha még mindig a szakításból való kilábalás közepén vagyunk, nem feltétlenül állunk készen a továbblépésre. Szánjunk időt a tanulságok levonására, és csak ezután kezdjünk ismerkedni.

4. Nem vagyunk biztosak benne, hogy a megfelelő személlyel vagyunk együtt

Könnyű szerelemnek hinni valamit, ami nem feltétlenül az. Ha nem vagyunk biztosak benne, ne siettessük a dolgot. A legjobb, amit tehetünk, hogy időt adunk neki. Egy kapcsolatba való belépésnek nem kell azonnal történnie, amikor készen állunk rá, és tényleg a másik az igazi, tudni fogjuk.

5. Nem tudunk teljesen elköteleződni

Egy párkapcsolatban az elköteleződéssel kapcsolatos problémák arra késztethetik az egyik vagy mindkét partnert, hogy elutasítsa a lehetőséget egy stabilabb, intimebb megállapodásra, például az összeköltözésre vagy a házasságra.

Az Arkansasi Egyetem tanulmánya szerint az egészséges kapcsolatokhoz az elköteleződés több szinten is kulcsfontosságú. Ha tehát nem állunk készen az elköteleződésre, akkor valószínűleg nem állunk készen egy kapcsolatra.

(Insider)

Nyitókép: Shutterstock