Stanley Tucc A Fortuna legendája című film fotózásán a 69. San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. szeptember 24-én

Stanley Tucci mennyei húslevese az ünnepi asztal kedvence lehet

A színész híres imádni való receptjeiről, így húslevesében is garantáltan bízhatunk.



Hozzávalók

Húsgombóchoz (kb. 15 g-os gombócokhoz):

  • 1 fokhagymagerezd
  • (230g), darált csirkehús
  • 30g szárított kenyérmorzsa
  • 60 g reszelt Pecorino Romano

A leveshez:

  • 110 g Stellien (csillag) tészta
  • 1,9 l csirkealaplé
  • 170g párolt és felaprított csirkemell
  • 55 g sárgarépa, blansírozva és apró kockákra vágva
  • 30 g zeller, blansírozva és apró kockára vágva
  • 80 g hagyma, blansírozva és apró kockákra vágva
  • 100 g parmezán sajt, reszelve
  • 6 szál petrezselyem, díszítésként

További hozzávalók:

  • Finom tengeri só
  • 1 tojás
  • Fekete bors
H\u00fasleves

Fotó: Pinterest

Elkészítés

1. Egy nagy fazékba öntsünk 2 liter vizet és 1/2 evőkanál (3 g) sót, majd forraljuk fel.

2. Amíg a víz forr, aprítsuk fel a fokhagymát.

3. Tegyük egy keverőtálba a darált csirkét, a tojást, a zsemlemorzsát, a reszelt pecorino Romano sajtot és a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

4. Kézzel óvatosan keverjük össze a hozzávalókat, amíg alaposan össze nem keverednek.

5. Főzzük meg a tésztát: mérjünk ki 110 g száraztésztát, és adjuk a forrásban lévő vízhez. Vegyük a hőfokot alacsonyra, és főzzük 6 percig, majd szűrjük le a tésztát.

6. Amíg a tészta fő, kissé megnedvesítve a kezünket, kezdjük el a húskeveréket 3-5 centis golyócskákká sodorni, majd helyezzük őket egy tálcára.

7. Öntsük a csirkealaplevet a leveses fazékba, fedjük le, és forraljuk fel.

8. Egy merőkanál segítségével pároljuk a húsgombócokat a húslevesben, amíg a felszínre úsznak és átsülnek; kb. 5-6 percig.

9. Forraljuk vissza a húslevest, adjuk hozzá a felaprított csirkemellet, a kockára vágott sárgarépát, zellert és hagymát úgy, hogy átmelegedjenek, kb. fél-1 percig.

10. Osszuk el a tésztát négy felmelegített tálban. A melegítéshez melegítsük fel a sütőt 100°C-ra, és 10 percre tegyük bele a tűzálló tálakat.

11. Kanalazzuk a levest a tésztára, és díszítsük reszelt parmezán sajttal és petrezselyemmel.