Katalin hercegné és Vilmos herceg

Vilmos herceg ezt az álnevet használta az egyetemen

Vilmos herceg gyakorlatilag az egész életét a nyilvánosság előtt tölti, ezért nem meglepő, hogy a trónörökös egykor álnevet használt, hogy az egyetemi évei alatt kicsit a háttérben maradhasson.


Vilmos 2001-ben a skóciai St Andrews Egyetem művészettörténet, később pedig földrajz szakos hallgatója volt.

A legtöbb forrás szerint a média megállapodást kötött a Buckingham-palotával, hogy békén hagyják az ifjú herceget annak érdekében, hogy a tanulmányaira koncentrálhasson, sőt egy öregdiák szerint a tanulókat kifejezetten figyelmeztették, hogy kirúgás jár a belsős hírek kiszivárogtatásáért.

Ez is érdekelhet: Vilmos sokkal jobban kezeli ezt a súlyos nehézséget, mint Károly

Vilmos azonban egy lépéssel tovább ment és Steve álnéven hivatkoztak rá az egyetemi barátai. A beszámolók szerint ezt a becenevet használták az osztálytársai, és talán még Kate Middleton is, aki egy évtizeddel később hozzáment Vilmoshoz.

Egyébként a királyi becenevekről előszeretettel cikkezik a brit sajtó, ugyanis egy beszámoló szerint Katalin a mai napig „Big Willynek” hívja Vilmost.

Emellett a Tartalék című könyvében Harry leírta, hogy bátyja legtöbbször Haroldnak szólította őt gyermekkorában, de az is köztudott, hogy Károly Gladysnek becézi Kamillát, míg utóbbi Frednek szólította az új uralkodót.

Forrás: Independent

Kép: Getty Images