Vanessa Hudgens a 2023-as Oscar-gálán

Ezért változtatták meg idén az Oscar-díjátadó vörös szőnyegének színét​

Hivatalosan is lezajlott a 2023-as Oscar-díjátadó. Nagyjából minden menetrend szerint zajlott, azonban a rajongók észrevehettek egy változtatást, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A sztároknak megvolt a vörösszőnyeges bevonulásuk, csupán a szőnyeg nem olyan színű volt, mint régen.


A szervezők úgy döntöttek, hogy szakítanak a több évtizede fennálló hagyománnyal és egy másik színnel próbálkoznak. A vörös szőnyeg 1961 óta élénkvörös árnyalatban pompázott minden évben a világhírű színésznők és színészek lábai alatt. Ez mindig megfelelő kontrasztot adott a fotókon, illetve nehezen is koszosodott, ami annyi ember elsétálása esetén nem egy utolsó szempont.

Idén vörös helyett pezsgőszínű volt az a bizonyos szőnyeg. A döntést Lisa Love és Raúl Àvila hozták meg. Ők azt mondták, hogy eredetileg egy gyönyörű sáfrányszínt választottak, ami a naplementét idézte volna. Végül azonban egy még világosabb színre esett a választás.

Bár valóban egy nagyon szép és különleges színpalettát találtak, talán mégse volt egy praktikus döntés a változtatás. A sztárok felvonulásánál nagyon gyorsan piszkosodni kezdett a dekorelem, így a foltos, mocskos részeket a felvételekről mindig levágták, hogy úgy tűnjön, a hírességek mindig tiszta szőnyegen állnak.

Íme néhány interjúpillanat az Oscar-gála vörös szőnyegéről:

A 2023-as eseményen olyan hírességek jelentek meg és szálltak versenybe az aranyszobrokért, mint például Michelle Yeoh, Cate Blanchett, Austin Butler, valamint Colin Farrell és Paul Mescal.

Egy korábbi cikkünkből megtudhatod, mik voltak az idei gála legizgalmasabb és legmeghatóbb pillanatai.

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire