Egy férfi VR-szemüvegben

Kínos: a Microsoft vezetője VR-felnőtt filmet nézett alkalmazottai előtt

A technológiai ipar hátterében nagyon sok piszkos esemény történik. Ezúttal a Microsoftnál robbant ki egy balhé, mely szerint az egyik vezető pozícióban lévő ember virtuálisvalóság-szemüvegben nézett pornográf videókat, mindezt alkalmazottai szeme láttára.


Egy munkahelyi felülvizsgálás során több beosztott is azt állította, hogy a cégnél burjánzik a helytelen viselkedés, többségüket pedig azok a fiatalok teszik, akik kapcsolataik révén vezető pozíciókba kerültek. Mivel sok pénzt és hatalmat kaptak a cégtől, így úgy érezhetik, hogy joguk van mindenhez.

A legtöbb panasz egy Alex Kipman nevű vezetőre érkezett, akinek részlegére Satya Nadella vezérigazgató különösen támaszkodik. A vádak során szóba került, hogy Kipman illetlenül érintette meg a női munkásokat az irodákban, emellett egy nagyon kellemetlen és szokatlan incidensről is beszámoltak.

A dolgozók elmondása szerint a főnök egy munkanap keretein belül felvette a virtuális valóságot megidéző szemüvegét, majd — VR-pornónak titulált — alulöltözött nők képeit és videóit kezdte nézni, mindezt a beosztottjai szeme láttára. Az üggyel kapcsolatban sem a Microsoft, sem Kipman nem nyilatkozott még.

A jelentésre pár nappal az után került sor, hogy Elon Musk is egy zaklatási perbe keveredett. Az ellene felmerülő vád szerint egy légiutas-kísérőt molesztált az egyik repülőútján , valamint nemiszervét is megmutatta a repülőtársaság alkalmazottjának. Emellett az Apple-nél azért kezdtek felmondani, mert attól tartottak, hogy a vállalat kémkedik utánuk.

Egy f\u0151n\u00f6k leszidja az alkalmazottj\u00e1t

Fotó: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Futurism