mosolyogva zenét hallgat egy lány sárga fejhallhatón keresztül, egy sárga falon ülve

Ha ilyen zenét hallgatsz, jobban fogod érezni magad a bőrödben

Azt már tudod, hogy a zenétől jól érzed magad, és a kutatások azt is megmagyarázzák, hogy miért: a tanulmányok szerint a zene többek között képes szabályozni a légzést, csökkenti a szívverést, és csökkenti a kortizol stresszreakciókat.


A legmegdöbbentőbb bizonyítékok még azt is kimutatták, hogy a zenehallgatással megváltoztathatjuk a génjeinket, és növekedés tapasztalható az agynak azon a területén, amely a hangulat, a memória, a tanulás és az agyműködés javításáért felelős. Az „élet hangsávjának" megteremtésével így boldogabbnak, energikusabbnak, rugalmasabbnak érzed majd magad.

Ehhez azonban nem árt a kedvenc zenei listád muzsikáit konkrét szándékkal kiválasztani. Hogy támpontokat adjunk, az alábbiakban megosztjuk a tökéletes lejátszási lista „receptjét", ami garantáltan inspirálni fog majd!

1. Válassz egy élethimnuszt!

Keress egy olyan dalt, amely merész, meghatározó kijelentést tesz, megmutatva a világnak, hogy ki is vagy te valójában.

boldog n\u0151 zen\u00e9t hallgat f\u00fclhallgat\u00f3n a telefonj\u00e1r\u00f3l

Fotó: Getty Images

2. Válassz egy „motiváló" dallamot!

Ez az a motiváló dal, amely kirugdos a kanapéról és rávesz a napi testmozgásra, vagy segít abban, hogy végigcsináld a lépéseket, amelyek közelebb visznek a céljaidhoz.

3. Válassz egy „nyugtató" dalt!

Ide tartoznak azok a dalszövegek, amelyek kiengyensúlyoznak az olyan stresszes szituációkban, mint amikor a fogorvoshoz mész, nem tudsz elaludni, vagy nézeteltérésed volt a szeretteiddel.

4. Állapodj meg egy „magamhoz hű" dallamban!

Milyen dalszövegek emelik az energiaszinted? Munkával, tennivalókkal és más emberekkel körülvéve könnyű szem elől téveszteni, hogy ki vagy valójában. Ez a dal minden alkalommal visszavisz majd önmagadhoz.

5. Válassz egy „az utálók utálni fognak" számot!

Vannak napok, amikor egyszerűen csak nehéz, és az emberek lehúznak. Ez a dal segít érezni a fájdalmat, majd felülemelkedni rajta.

Simán előfordulhat, hogy egyszer csak meghallunk egy dalt (vagy egy részletet belőle), és nagyon rezonálunk a szövegére. Használd ki a zenének ezt az egészséges, gyógyító hatását (és útmutatását)! Gyakran azok a legjobb alkalmak a zenehallgatásra, amikor a testünket lefoglalja valami megszokott mozgás, a kreatív elme pedig közben fogadja az üzenetet, és felismeri a cselekvésre való felhívást. A tudatalatti ugyanis egyből a képekre és a metaforákra összpontosít, amelyeket a dalok életre keltenek.

Forrás: YourTango

Nyitókép: Getty Images