Az őszi hétvégék sztárja: Zöld almás martini - recept
Míg egyes alma martini-receptek ízesített vodkát, savanyú mixet vagy almapálinkát használnak, más a friss almalé, konyak és házi savanyú almaszirup keverékére esküszik, egy kis dinnyelikőr hozzáadásával, amely fokozza az ízt és élénkzöld színt kölcsönöz az italnak.
A szirup elkészítéséhez a Granny Smith almát cukorral és citromlével turmixoljuk össze. A kapott folyadékot szűrőn átpasszírozva körülbelül 20 koktélt készíthetünk.
A recept megváltoztatható úgy, hogy a konyakot almapálinkára, például Calvadosra cseréljük, vagy alma cidert használunk gyümölcslé helyett. Bármelyik utat is választjuk, ez a zöld almás martini közönségkedvenc ital lesz.
Hozzávalók
Almaszirup:
- 1 nagy zöld alma, megmosva, magház nélkül, kis darabokra vágva
- 50 g cukor
- 2 evőkanál friss citromlé
Martini:
- 4,5 cl vodka, például Absolut
- 1,5 cl tiszta, bolti almalé
- 1,5 cl friss citromlé
- 7,5 ml konyak
- 7,5 ml Midori dinnyelikőr
- 1 db (maraschino) koktélcseresznye
Elkészítés
Fotó: Shutterstock
Almaszirup:
1. lépés: Pürésítsünk 1 nagy zöld almát, tisztítva, magház nélkül, kis darabokra vágva, cukorral, citromlével és vízzel egy turmixgépben, amíg simává nem válik és a cukor feloldódik.
2. Szűrjük át egy finom szemű szitán egy kis kancsóba vagy egy nagy mérőpohárba, nyomkodjuk a szilárd anyagokat, hogy minél több levet nyerjünk ki; majd dobjuk ki a szilárd anyagokat.
Előre elkészíthetjük: Lefedve és hűtve tároljuk, vagy jégkockatartókban fagyasszuk le 1 hónapig (felhasználás előtt felolvasztjuk).
Martini:
1. lépés Keverjük össze a vodkát, az almalevet, a citromlevet, a konyakot, a Midorit és az almaszirupot egy koktélmixerben.
2. Töltsük meg a shakert jéggel, fedjük le, és rázzuk erőteljesen, amíg kívülről nagyon hideg nem lesz, körülbelül 20 másodpercig. Szűrjük át egy hűtött martinis pohárba, amelybe 1 darab maraschino cseresznyét helyezzünk.
Nyitókép: Shutterstock