green plant on white ceramic pot

Ez a zseniális trükk örökre megváltoztatja, hogyan locsolod a növényeidet

A karantén alatt sokunk adta a fejét beltéri kertészkedésre, hogy egy kicsit közelebb hozzuk a természetet. Épp ezért az internetet is ellepték a növénygondozási tippek – most egy olyan zseniális ötletet mutatunk, amellyel épp annyi vizet kapnak virágaink, mint amennyire szükségük van, és esélyünk sincs a túlöntésre.


Az utóbbi években olyanok is megpróbálkoztak a növényneveléssel, akiknél addig egy kaktusz is simán meghalt egy hét alatt. Nagyszerű elfoglaltság volt otthonunkba zárva úgy kis barátainkkal törődni, és a növekedésüket figyelni, és több tanulmány is kimutatta már, hogy az otthonunk levegőjét egészségesebbé teszik, bennünket pedig kevésbé stresszessé. Ráadásul évek óta egyre erősebb a zöldítés trendje a lakberendezésben is, így abszolút win-win helyzetbe kerülünk, ha hazaviszünk néhány cserepes zöldet. Korábban mutattunk már olyanokat, amik segítenek a jó alvásban, de látványos, szívós, nagyméretű, szinte faszerű beltéri fajtákról is írtunk, itt pedig az idei növénytrendekről számoltunk be, és orchideagondozási tippjeink is voltak.

Nemcsak mi vagyunk ilyen lelkesek a szobanövénytrendeket illetően, az Instagramon is hemzsegnek a jó ötletek. Az alábbi videót egy Hilda nevű felhasználó töltötte fel először a TikTokra, ahonnan aztán az egész világot bejárta, és hihetetlenül népszerű lett. Tökéletes locsolási trükkje, mint ahogy a legtöbb zseniális ötlet, igen egyszerű is. Mindössze egy nagyobb tálat kell megtöltenünk néhány deci vízzel, majd ebbe egyenként beleállítani a szeretett növényeinket. Ahogy a videóban is látszik, mindenféle virággal működik, itt is láthatunk fűszernövénytől kezdve a borostyánon, az aloe verán át a kaktuszig tényleg mindent.

Miután betettük őket a vízbe, a földjük azonnal elkezdi magába szívni a vizet. Két dolog kell hozzá: hogy elbírjuk a növényt (szóval az a tízéves fikusz ott a sarokban nem a legjobb tesztalany), és hogy lyukas legyen a cserép alja. Körülbelül tíz percig áztassuk őket, ezalatt épp annyi vizet szívnak fel, amennyire épp szükségük van. Ne hagyjuk tovább, nehogy a túl sok víztől elrohadjanak a gyökerek. Utána mehetnek is vissza a kaspójukba és a szokásos helyükre. Legegyszerűbb mindezt a konyhában vagy a fürdőszobában intézni, ahol közel van a vízforrás.

Nemcsak szebbek lesznek így a növényeink, de megússzuk, hogy oda-vissza kelljen szaladgálni a lakásban a vízcsap és a növények közt, kezünkben a locsolókannával.