
A karácsonyi menü összeállítása kardinális kérdés a legtöbb családban. Van, aki nem szereti a halat, a másik a húst nem eszi, a harmadiknak pedig ételérzékenysége van. Ha a tökéletes megoldást nem is találtuk meg erre, egy bombabiztos és egyszerű desszertet, a mézeskalács receptjét kínáljuk az alábbiakban a Hamu és Gyémánt cikke alapján.
Hozzávalók

Fotó: Shutterstock
Elkészítés
A száraz összetevőket keverjük össze, majd adjuk hozzá a mézet a vajat, a tojást, és a narancs levét. Ezt követően az egészet gyúrjuk egy gombóccá, majd tegyük a hűtőbe 1 órára és pihentessük. Ha ez megtörtént, nyújtsuk ki a tészttát, körülbelül ceruza vastagságúra, és a különféle formákkal szaggassuk ki.
Előmelegített sütőben kb. 6-7 perc alatt süssük ki a maximális hőfokon.
Amennyiben túl száraznak tűnik a tészta, akkor egy kis tejföllel, vagy még egy kis narancslével higíthatjuk.
Nyitókép: Shutterstock

