
Hozzávalók
Elkészítés
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a zöldségeket és közepes lángon 10-15 percig pirítsuk őket, amíg megbarnulnak. Ezután keverjük össze a ketchuppal és a szárított gombával, és addig főzzük, amíg egy kicsit ragacsos nem lesz. Ezután jöhet az ecet, majd az alaplé, ha pedig jól összekevertük őket, egy csipet sóval ízesíthetjük.
Ha minden belekerült, forraljuk fel a szószt és főzzük 20 percig.

Fotó: Shutterstock
Ezután botmixer segítségével pépesítsük, hogy híg, levesszerű állagot kapjunk, majd szűrőn keresztül passzírozzuk át egy másik lábasba, és forraljuk fel újra. Öntsük fel a kukoricalisztet nagyon kis vízzel, majd adjuk hozzá a szószhoz és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Nyitókép: Shutterstock

