Jennifer Aniston elárulta kedvenc tojásos reggelije titkát
szeptember 27., 2025  ●  Gasztronómia  ●  in.hu

Jennifer Aniston elárulta kedvenc tojásos reggelije titkát

Jennifer Aniston nemcsak színésznőként, hanem már szakácskönyvszerzőként is ihletet ad – különösen a gyerekeknek. Új könyve, a Cook with Clydeo egyszerű, rövid hozzávalólistás, gyerekbarát recepteket kínál, amelyeket Aniston rajzolt kutyás kísérője, Clydeo narrál. A könyv egyik különleges receptje a reggeli quesadilla, amelyet egyszer mindenkinek ki kellene próbálnia.

A recept rendkívül egyszerű. Egy felvert tojásból vékony omlettet sütünk, megszórjuk sajttal, majd ráhelyezünk egy tortillát, megfordítjuk, újabb adag sajtot és egy kis bacont adunk hozzá, végül félbehajtva ropogósra sütjük. A mexikói konyhában híres pico de gallo salsával és guacamoléval, de akár tejföllel tálalva is tálalhatjuk a kész reggelit, amely egyaránt rántotta és quesadilla.

Jennifer Aniston elárulta kedvenc tojásos reggelije titkát
Illusztráció
Fotó: sweet marshmallow/Shutterstock

Bár az elkészítés pofonegyszerű, van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni. Ügyeljünk arra, hogy megfelelő méretű serpenyőt és tortillát válasszunk, így az arányok nem csúsznak el. Fontos, hogy ne fordítsuk meg túl hamar az omlettet.

Ezen apró trükkök könnyű, omlós tojást, tökéletesen olvadt sajtot és ropogósra pirult tortillát eredményeznek majd, így ne adjuk fel, ha első próbálkozásra nem sikerül. 

Hasznos tippek a reggeli elkészítéséhez:
  • Használjunk 20 centiméter átmérőjű serpenyőt, így a tojás nem terül szét túl vékonyan.

  • Válasszunk egy 15 centiméter átmérőjű tortillát a jobb arányokért.

  • Ne gondoljuk túl: ha nincs bacon, elég a tojás és sajt is – így is ugyanolyan finom lesz.

Forrás: Kitchn

Nyitókép: Jennifer a Gyagyás gyilkosság 2. részének premierjén, 2023-ban/Kathy Hutchins/Shutterstock
szeptember 28., 2025  ●  Gasztronómia

3 konyhai alapszabály, amit először tanítanak meg a…

október 08., 2025  ●  Gasztronómia

Margot Robbie leleplezte kedvenc 3 összetevős szendvicsét…