
Jennifer Aniston elárulta kedvenc tojásos reggelije titkát
Jennifer Aniston nemcsak színésznőként, hanem már szakácskönyvszerzőként is ihletet ad – különösen a gyerekeknek. Új könyve, a Cook with Clydeo egyszerű, rövid hozzávalólistás, gyerekbarát recepteket kínál, amelyeket Aniston rajzolt kutyás kísérője, Clydeo narrál. A könyv egyik különleges receptje a reggeli quesadilla, amelyet egyszer mindenkinek ki kellene próbálnia.
A recept rendkívül egyszerű. Egy felvert tojásból vékony omlettet sütünk, megszórjuk sajttal, majd ráhelyezünk egy tortillát, megfordítjuk, újabb adag sajtot és egy kis bacont adunk hozzá, végül félbehajtva ropogósra sütjük. A mexikói konyhában híres pico de gallo salsával és guacamoléval, de akár tejföllel tálalva is tálalhatjuk a kész reggelit, amely egyaránt rántotta és quesadilla.

Bár az elkészítés pofonegyszerű, van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni. Ügyeljünk arra, hogy megfelelő méretű serpenyőt és tortillát válasszunk, így az arányok nem csúsznak el. Fontos, hogy ne fordítsuk meg túl hamar az omlettet.
Ezen apró trükkök könnyű, omlós tojást, tökéletesen olvadt sajtot és ropogósra pirult tortillát eredményeznek majd, így ne adjuk fel, ha első próbálkozásra nem sikerül.
-
Használjunk 20 centiméter átmérőjű serpenyőt, így a tojás nem terül szét túl vékonyan.
-
Válasszunk egy 15 centiméter átmérőjű tortillát a jobb arányokért.
-
Ne gondoljuk túl: ha nincs bacon, elég a tojás és sajt is – így is ugyanolyan finom lesz.
Forrás: Kitchn