Jennifer Garner elárulta kedvenc tojásos reggelijének receptjét
július 18., 2025  ●  Gasztronómia  ●  in.hu

Jennifer Garner elárulta kedvenc tojásos reggelijének receptjét

A rántotta egy rendkívül változatos reggeli, hiszen rengeteg elkészítési módszere van. Azonban Jennifer Garner erre még rátesz egy lapáttal és egy igazán extra fogássá varázsolja ezt az egyszerű ételt. Tudd meg, hogyan!

A színésznő Instagramon posztolta az étel elkészítését. Egy látszólag hagyományos rántotta receptet láthatunk, azonban ezt Garner megfűszerezi még pár egyszerű trükkel.

 

 

Hozzávalók:
  • 12 nagy tojás
  • 240 ml teljes tej
  • 2 teáskanál só és ugyanennyi őrölt fekete bors
  • 4 evőkanál sótlan vaj
  • Kb. 65-70 g frissen reszelt pecorino sajt
  • 4-5 szelet pirított kenyér
A színésznő egy másik kedvencének elkészítésébe is beavatott már:
Jennifer Garner megosztotta kedvenc fahéjas pirítósának receptjét
Így készül Jennifer Garner kedvenc rántottája:
  1. Törjük fel 12 nagy tojást egy vágódeszkán vagy a konyhapulton, hogy ne kerüljön a héja a tálba. Ezután verjük fel a tojásokat, majd adjunk hozzá 240 ml teljes tejet és 2 teáskanál sót.
  2. Tegyünk 4 evőkanál vajat egy nagy (30 cm átmérőjű) serpenyőbe és alacsony hőfokon melegítsük fel. Miután megolvadt, öntsük hozzá a tojáskeveréket és hagyjuk egy percig összeállni.
  3. Ezt követően kevergessük a tojást alacsony hőfokon 8-10 percig. Amikor apró csomók kezdenek kialakulni, gyorsítsuk fel a keverést, folyamatosan kaparva a serpenyő alját. Főzzük a rántottát további 4-5 percig.
  4. Amikor a tojás majdnem megfőtt, kapcsoljuk le a melegítést, és továbbra is erőteljesen kevergessük, amíg a textúrája puha és pudingszerű nem lesz.
  5. Végül adjunk hozzá 65 g reszelt pecorino sajtot és 2 teáskanál borsot. A tojást tálalhatjuk pirítós kenyérrel, illetve ízlés szerint hozzáadhatunk még a sajtból.

Ennek a rántottának a különlegessége, hogy a hagyományossal ellentétben ez egy puha változat. Emellett egy kicsit több időt, 15 percet vesz igénybe az elkészítés, így jobb azokra a napokra tartogatni, amikor van időnk egy fenségesebb reggelit elkészíteni.

(TheKitchn)

 

Nyitókép: Rodin Eckenroth/WireImage/Getty Images