Sarah Michelle Gellar „mediterrán” csirkesalátájánál nincs jobb nyári recept
június 26., 2025  ●  Gasztronómia  ●   in.hu

Sarah Michelle Gellar „mediterrán” csirkesalátájánál nincs jobb nyári recept

A Buffy, a vámpírok réme színésznője nemrég a TODAY Show-ban bevallotta, hogy bár férje, Freddie Prinze Jr. a „szakács” a családjukban, van egy recept, melyet szívesen készít el ő is – ez pedig a csirkés quinoa salátája.
Hozzávalók
  • 185 g gramm nyers quinoa
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál haymapor
  • 3/4 teáskanál oregánó
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 fekete bors
  • 680 g csirkecomb
  • 9 cl extra szűz olívaolaj
  • 1 citrom
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 140-150 g uborka
  • 150 g cseresznyeparadicsom
  • 75 g Sárga kaliforniai paprika
  • 75 g Édes narancssárga paprika
  • 80 g vöröshagyma
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 konzerv (250 g) csicseriborsó
  • 45 g olívabogyó
  • 130 g fetasajt
Elkészítés:

1. Alaposan öblítsük le, majd főzzük meg a quinoát. Közben készítsük elő a csirkecombokat úgy, hogy egy tálban összekeverjük a fokhagymaport, a hagymaport, az oregánót, a sót és a borsot. Fűszerezzük a csirkét a fűszerkeverékkel, majd egy nagy serpenyőben, közepes-magas hőfokon, kevés olívaolajon süssük meg.

2. Ha megsült, vegyük ki a csirkét a serpenyőből, és locsoljuk meg friss citromlével. Hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt harapható darabokra vágnánk.

3. Ezután készítsük el a vinaigrette-et a mustár, a vörösborecet, a citromlé, a fokhagymapor, a hagymapor, az oregánó, a só, a bors és az olívaolaj összekeverésével.

4. A saláta összeállításához tegyük a csirkét és a quinoát egy nagy tálba, néhány cseresznyeparadicsommal, kockára vágott sárga és narancssárga paprikával, petrezselyemmel, csicseriborsóval, olajbogyóval és a feta sajttal együtt. Adjuk hozzá a vinaigrette-et, és forgassuk össze.

Extra tippek az elkészítéshez:
  • Készítsük elő: Ez az étel könnyen előkészíthető előre, hogy időt takarítsunk meg. A quinoa és a csirke is megfőzhető akár két nappal korábban, a salátaöntet pedig akár három nappal korábban is elkészíthető. Tálalásig mindenképpen fedjük le és tegyük hűtőszekrénybe.
  • Cseréljük ki vagy adjunk hozzá más teljes kiőrlésű gabonaféléket: Cseréljük ki egy másik teljes kiőrlésű gabonafélére, például bulgurra vagy rizsre, vagy használjuk a teljes kiőrlésű gabonafélék keverékét.
  • Keverjük össze az ízeket: Könnyen felcserélhetjük a zöldségeket és a sajtot, hogy új ízvilágot hozzunk létre. Például adjunk hozzá grillezett vegyes zöldségeket és kecskesajtot, vagy apróra vágott zöldséget és friss mozzarellát. 

(Kitchn)

 

Nyitókép: NatalyaBond/Shutterstock
november 06., 2025  ●  Gasztronómia

Hol érdemes Márton-napkor asztalt foglalni Budapesten?

december 22., 2025  ●  Gasztronómia

Különleges karácsonyi fogások, amik feldobják az ünnepi…

A legfontosabb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!