
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze az apróra vágott szilvát, a cukrot, a barnacukrot, a tengeri sót és a bazsalikom leveleket, majd szorosan fedjük le fóliával és hagyjuk állni két napig szobahőmérsékleten. Minden nap keverjünk rajta egyet. Két nap múlva szűrjük le a keveréket egy nagy tálba, a szilárd anyagokat pedig dobjuk ki. Keverjük bele az egészbe a fehérborecetet, és adjunk hozzá több ecetet, ha az erősebb ízt preferáljuk.
Öntsük a keveréket egy tiszta edénybe, és szorosan zárjuk le fedővel. Tegyük a hűtőbe, és hagyjuk összeérni az ízeket 5-7 napig, majd használat előtt jól rázzuk fel. A szirup néhány hónapig eláll a hűtőszekrényben, de ha nyálkás vagy buborékos lesz, akkor feltétlenül dobjuk ki. Tálaláskor adjunk hozzá két evőkanál cserjeszirupot és jeget egy pohárba. Töltsünk rá 1,8 dl ásványvizet, díszítésként pedig tegyünk pár vékony szelet szilvát és egy kis szál lila bazsalikomlevelet mellé.
Nagyon nem mindegy, mennyit eszünk a magyarok egyik kedvenc…

