Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a szőlős-rozmaringos gin koktélt.
Hozzávalók:
A rozmaring sziruphoz:
Elkészítés:
A rozmaring szirup elkészítéséhez a rozmaringleveleket 1-2 nagy szál friss rozmaringból daráljuk le – körülbelül 8-10 gramm mennyiségben. Egy kis serpenyőben adjnk hozzá a kristálycukrot és a vizet, majd alacsony lángon addig pároljuk, amíg a cukor fel nem oldódik, folyamatosan kevergetve körülbelül 1-2 percig.
Ha feloldódott, adjuk hozzá a darált rozmaringot, és forraljuk alacsony hőfokon egy percig. Ha kész, vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 20 percig, majd szűrjük ki a rozmaringot a szirupból, és tegyük félre.
A koktél elkészítéséhez öntsük bele a friss lime levét egy koktélshakerbe és keverjük össze a szőlőkkel. Ezután adjuk hozzá a gint és a rozmaring szirupot, végül a jeget és rázzuk fel erőteljesen. Szűrjük le, öntsük hozzá a szódát, végezetül pedig díszítsük szőlővel és/vagy egy szál rozmaringgal.
Extra tipp: Ha azt szeretnéd, hogy a koktél rozmaringosabb legyenek, hagyd a darált rozmaringot egy órán át az egyszerű szirupban ázni, mielőtt belekevernéd a koktélba.