
Ízek, élmények és művészet: TOP 5 őszi gasztronómiai program Budapesten
A Zazie Bistro & Bar több időpontban is jelentkezik interaktív vacsoraestjével, a „Meghívás egy gyilkos vacsorára” című programmal. A vendégek egyedi fogások kíséretében két órán keresztül követhetik a kibogozhatatlannak tűnő rejtély fonalát. Szeptember 18-án, október 2-án és október 30-án a gasztronómia és a krimi izgalma harmonikusan fonódik majd össze a Kopaszi-öbölben.
Részletek és jelentkezés: https://zaziebistro.hu/esemenyek

Október 1-jén, a Kávé Nemzetközi Világnapja alkalmából a VIRTU Restaurant és a Budapest Coffee Club közösen invitálja a kávé szerelmeseit egy élményszerű kóstolóprogramra. A résztvevők interaktív workshopokon ismerkedhetnek a kávékészítés művészetével és tudományával, miközben szakértő baristák mesélnek a tökéletes eszpresszó elkészítésének titkairól. A program díszvendége Federico Roncadi, aki a Caffe Perte képviseletében személyes történetein és egyedi kóstolón keresztül vezeti be a vendégeket a specialty kávék világába.
Részletek és jelentkezés: https://www.facebook.com/events/827329786358899

Idén ősszel különleges mérföldkőhöz érkezik a hazai gasztronómia egyik legkiemelkedőbb szereplője: 15 éves a NOBU Budapest! A Michelin-ajánlott étterem október 3-án és 4-én este 6 órakor két exkluzív „World of Nobu” Omakase vacsorával, valamint október 4-én 12:00-14:00 között egy limitált létszámú Sushi Masterclass-al ünnepli születésnapját, mely programsorozat házigazdái a világhírű séfek, Go Namerikawa, a Nobu Corporate Executive Sushi Chefje és Hervé Courtot, a Nobu Corporate Executive Chefje, valamint a budapesti étterem executive chef-je Schreiner Gábor lesz.
Részletek:
- Sushi Masterclass: https://www.facebook.com/events/663302856799915
- Omakase vacsoraestek: https://www.facebook.com/events/24431898559795862
Ősszel minden vasárnap újra a családoké a főszerep a Matild Palotában működő Michelin-ajánlott Spago Budapestben, ahol 12:00 és 15:00 között ismét elindul a Sunday Brunch. A vendégek a nyugodt hangulatú teraszon vagy a belső terek pezsgő atmoszférájában élvezhetik Wolfgang Puck világhírű séf és Szántó István executive chef vezetésével megálmodott ízutazást, amelyben a magyar fine dining hagyományai találkoznak a kaliforniai konyha könnyedségével. A gasztronómiai élményt különleges italpárosítások kísérik, a család legfiatalabb tagjait pedig 14:00 és 15:00 óra között kreatív workshopok és gyermekfőzőkurzus várja. A Sunday Brunch így minden generáció számára egyszerre kínál kikapcsolódást, ínyenc élményeket és közös felfedezést.
Részletek: https://spagobudapest.com/vasarnapi-brunch
A Costes Downtown tízéves jubileumát formabontó módon ünnepli: a belvárosi étterem a rá jellemző laza hangulatú fine dining élményt a kortárs képzőművészettel ötvözi, amely nemcsak a falakon jelenik meg, hanem Hack Barnabás séf tányérjain is életre kel. A vendégek így egyszerre ízlelhetik és szemlélhetik Barakonyi Zsombor vibráló, grafitti stílusú városképeit. Az étterem Urban Jungle hangulatú oázisként kínál új nézőpontot a gasztronómiára, így valóban érdemes ellátogatni hozzájuk ebben a színes, őszi időszakban is.
Részletek: https://costesdowntown.hu/hu/
Ez az ősz egyértelműen a gasztronómia, a kreativitás és az esztétika ünnepe Budapesten. A város programjai a kulináris élményt eleganciával és gondosan összeállított részletekkel kínálják a látogatóknak, így minden esemény tökéletes ajánlóként szolgálhat a gasztronómiáért rajongó közönség számára.







