
november 20., 2025 ● Gasztronómia ●
in.hu
Így készítsd el otthon a világ legfinomabb csokoládéját
Nem csoda, hogy a dubai csoki villámgyorsan virálissá vált. Az egész textúra egyszerre tűnik könnyűnek és gazdagnak – már-már habosnak. De vajon otthon is el tudjuk elkészíteni? Az alábbi recepttel biztosan!
Hozzávalók
- 40 g vaj vagy kókuszolaj (3 evőkanál)
- 140 g kadayifi tészta (kb. 2 bögre, lazán tömve)
- 200-220 g pisztáciakrém (1 üveg)
- 2 evőkanál tahini
- 1 csipet (kb. 1/4 teáskanál) só
- 30 g fehércsokoládé (kb. 3 evőkanál)
- 1-4 csepp zöld ételfesték (opcionális)
- 340 g tejcsokoládé (kb. 2 bögre), ebből 40 g külön fél téve
Eszközök
- 2 db nagyobb (1 cm mély, 20 cm hosszú) szilikon csokiforma
- Hőálló keverőtál
- Spatula
Elkészítés
- A vaj kétharmadát (kb. 25 g) egy nagy serpenyőben felolvasztjuk.
- Hozzáadjuk a felaprított kadayifit, és 8-10 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
- Tálba tesszük, és azonnal hozzákeverjük a pisztáciakrémet, a tahinit és a sót.
- A szilikon formákat tepsire helyezzük.
- Vízgőz fölött megolvasztjuk a fehércsokit, hozzákeverjük a zöld színezéket, majd a formák aljába csorgatjuk díszítésként. Betesszük a fagyasztóba.
- Vízgőz fölött megolvasztjuk a tejcsoki nagy részét a maradék vajjal (kb. 15 g).
- Lehúzzuk a tűzről, majd hozzákeverjük a félretett 40 g tejcsokit.
- A formák alját és oldalát vékony csokiréteggel kikenjük, és 10 percre fagyasztóba tesszük.
- A pisztáciás tölteléket egyenletesen belesimítjuk a formákba.
- A maradék tejcsokival befedjük, tetejét spatulával elsimítjuk.
- Hűtőben legalább 40 percig dermesztjük, majd kifordítjuk a formából.
Tippek
- A fehércsoki helyett használhatunk ruby csokoládét, ha rózsaszín dekorációt szeretnénk.
- A tejcsoki helyett készíthetjük étcsokival is.
Tárolás
Hűtőben, zárt dobozban 3 hétig eláll.
A végeredmény? Egy szinte hihetetlenül ropogós, kiegyensúlyozott, pisztáciás csokoládé – amit bármikor elkészíthetünk otthon.
Nyitókép: fast-stock/Shutterstock
november 23., 2025 ● Gasztronómia
december 22., 2025 ● Gasztronómia




