4 jel, ami megmutatja, ha már nem működik egy kapcsolat

4 jel, ami megmutatja, ha már nem működik egy kapcsolat

Egy párkapcsolati terapeuta elárulta, milyen jelek utalnak arra, ha már nem működik egy kapcsolat.


Lauren Consul párkapcsolati terapeuta az Independent magazinjának elárulta, hogy mi az a négy jel, amiből tudhatjuk, hogy a párkapcsolatunk zátonyra futott és hamarosan véget ér.

1. Szobatársak

Az első és az egyik legegyértelműbb jele a kapcsolat végének az, ha a párok arra szintre jutnak, hogy már csak szobatársai egymásnak. Ez a legtöbb esetben azért történik meg, mert elveszítik a kíváncsiságot és nem érdeklődnek egymás felől. Ilyenkor már csak egymás mellett élnek, nem pedig egymással.

2. Eredménytelen viták

Ha hosszú együttlét után a viták során a tartalomban ragadunk le, ahelyett, hogy az érvelés mélyebb mögöttes jelentéséről beszélgetnénk, szintén szakításhoz vezet. Ez nagyon félrevezető és demotiváló is lehet. Egy idő után ugyanis nem fogjátok egymásnak felhozni a problémáitokat, ha mindig eredménytelenek a viták.

3. Feltételezések

A párok hosszú idő után abba a hibába is beleeshetnek, hogy feltételezik, illetve egyértelműnek veszik, hogy ismerik a másikat. Azonban ez már csak azért sem lehet igaz, hiszen az ember élete során folyamatosan változik. Lehet, hogy ami a párodnak egy évvel ezelőtt jó volt, vagy érdekes, az mára már mind a múlté. Ezért is fontos a folyamatos érdeklődés (1-es pont) egymás felől. Ha azt hiszed, hogy ismered a párodat csak azért, mert régóta együtt vagytok és már nem is kell semmit tenned, az szintén a megromláshoz vezethet.

4. Támogatás hiánya

Végül, de nem utolsó sorban a kapcsolat végéhez az is hozzájárulhat, ha nem álltok a pároddal maximálisan egymás mögött és nem támogatjátok egymást, akár a céljaitok elérésében, akár egyéb közös, vagy egyéni tervekben.

A szakértő végül elmondta, hogy a szakadék széléről vissza lehet jönni, azonban csak akkor, ha a párkapcsolat mindkét fele őszintén javítani szeretne a kapcsolaton. Ehhez pedig arra lesz szükségetek, hogy hajlandóak legyetek változtatni akár magatokon és tudatosságot vinni a kapcsolatba.

Nyitókép: Photo by Kelly Sikkema on Unsplash