Terasz medencével Kapolcson

3 ok, amiért érdemes Kapolcsra látogatni

Apró, bár annál színesebb és izgalmasabb hazánkban számtalan csodás, felfedezésre váró helyszín található. Az egyik ilyen község Veszprém megyében húzódik és a tengernyi indok közül, amiért érdemes Kapolcsra látogatni mi hármat sorolunk fel cikkünkben. Tehát íme 3 ok, amiért Kapolcsot nem szabad kihagyni a nyári programtervből.

TreeHouses Kapolcs

Tudományosan bizonyított tény, hogy a minőségi szabadidő létfontosságú, ráadásul növeli a munka hatékonyságát. Tavaszi látogatásunk óta pedig már azt is tudjuk, hogy a Magyarország szállástérképére újonnan felkerült TreeHouses Kapolcs épp olyan hely, ahol igazi testi-lelki feltöltődésben lehet részünk.

A Noszvajról már jól ismert TreeHouses formáció úgy döntött, lombházas sikerprojektjét a földre is lehozza, és „sziklaként” aposztrofált luxusapartmanjait a Kapolcs és Vigántpetend határában lévő pusztaságon szórja szét. A teraszról, a kellemesen skandináv hangulatú szobák hatalmas üvegfalán át az ágyból, de még az apartmanokhoz tartozó privát infraszaunából is élvezhetjük a kilátást.

Bár Kapolcs és környéke kirándulóhelyekben és kiváló éttermekben is gazdag, ha úgy döntünk, hogy egy hétvégén át csak párunk társaságát élveznénk, úgy a legjobb helyen járunk. A TreeHouses újításának köszönhetően ugyanis már nemcsak a reggeli bőségkosár érkezik a teraszunk lépcsőjére, de napközben változatos tésztaételek közül válogathatunk: bármelyiket válasszuk is, alig félórán belül garantáltan ott gőzölög majd a teraszunkon.

Az i-re a pontot azonban egyértelműen a vacsora teszi fel, amelyet az apartmanunktól mindössze pár lépésre, az úgynevezett buborékok egyikében fogyaszthatunk el.

Kapolcska

A Kapolcska Program 2017-ben alapítódott meg, melynek célja a tehetségkutatás, tehetségnevelés, készségfejlesztés és a családi egység erősítése egy különleges edukációs program keretén belül (tábor) és a minőségi szórakoztatás segítségével (kis fesztivál). A program független a nagy fesztiváltól és középpontjában a 9-16 éves fiatalok, illetve a családok állnak.

A gyerekeknek szóló nyolc nap 2022-ben hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A Kapolcska Tábor egy hetes tehetségkutató- és fejlesztő tábor, ahol közel 150 iskolás korú fiatal kap kulturális oktatást zenei, népzenei, kézműves szekciókban.

Művészetek Völgye

A Balaton-felvidék szívében, Kapolcson már 1989-óta kerül megrendezésre hazánk legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Művészetek Völgye fesztivál. Idén vár minket a 31. Művészetek Völgye összesen 2000 programmal, 40 programhelyszínnel és 10 teljes nap önfeledt kikapcsolódással. Mi biztosan nem hagynánk ki!