A Casio Rubik-kocka előtt tisztelgő karórája

A magyarok kedvenc játéka előtt tiszteleg a Casio karórája

A Rubik-kocka előtt tiszteleg a Casio nemrég piacra dobott, limitált szériás karórája.

Az újdonság a japán óragyártó egyik népszerű modelljét, a GA-2100-ast alapul véve született meg. A Casio partnere a Rubik’s Cube cég volt, amely 1980 óta gyártja a híres mágikus kockát a globális piacokra.

Rubik Ernő 48 évvel ezelőtt, 1974-ben mutatta be a róla elnevezett színes kockát, amelynek népszerűsége azóta gyakorlatilag töretlen. A Rubik’s Cube több mint 450 millió kockát adott el napjainkig a világon, ezzel az egyik legkeresettebb játékká vált. A színes kocka iránt érzett lelkesedést jól tükrözi, hogy évről évre dőlnek meg rekordok azzal kapcsolatban, ki milyen gyorsan tudja kirakni a kockát.

A Casio Rubik-kocka el\u0151tt tisztelg\u0151 kar\u00f3r\u00e1ja

Fotó: Casio

A Casio GAE-2100RC-1A típusú modellel emlékezik meg erről a magyar innovációról. A fekete, műanyag szíjas karóra egy innovatív újítást vonultat fel: cserélhető lünettával bír, így 2 az 1-ben karórának tekinthető. Viselője fekete- vagy fehér színű lünettával hordhatja a karórát, 3D-s, Rubikkockát megjelenítő számlapja viszont állandó.

További funkciói közé tartozik az ébresztő, a stopper, a visszaszámláló, valamint a duális időkijelzés (lokális és világidő). A termék globálisan februártól lesz elérhető, a hazai forgalmazásról egyelőre még nincs információ.

A Casio Rubik-kocka el\u0151tt tisztelg\u0151 kar\u00f3r\u00e1ja

Fotó: Casio

Nyitókép: Casio