A Treehouses egyik noszvaji faháza

Faház-néző – 5 lenyűgöző fára épített szállás, ami Instagram-fotóért kiált!

Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak a faházas szállások az utazók körében. Ez tökéletes megoldás azok számára, akik a természethez közel, a város mindennapos nyüzsgésétől elvonulva, de a kényelmet nem maguk mögött hagyva szeretnének pihenni. Mindenki számára jó hír, hogy ehhez most már az országot sem kell elhagynunk, hazánkban ugyanis több gyönyörű faházas szállás várja a kikapcsolódni vágyókat, ráadásul elképesztően gyönyörűek, így van mit megörökíteni képekben is.


1. Noszvaj

A természet szerelmeseinek és a prémium kikapcsolódásra vágyóknak is tökéletes választás lehet hazánk első lombházainak egyike, mely Noszvajon található. A négycsillagos szálloda felszereltségével rendelkező házak maximális kényelmet nyújtanak a természet közepén.

Noszvajon háromfajta lombház várja az utazókat. A legújabb Cabin a korábbi lombházaktól teljesen eltérő formájú épület, mely felszereltségében mindent extrát tartalmaz, többek között a privát tóra néző jakuzzit és a panoráma infraszaunát. A Superior és a Kilátó torony lombház is hasonló kényelmet biztosít, utóbbi ráadásul a fák között, egy torony tetején 10 méter magasban helyezkedik el. Tetőteraszos pezsgő fürdőzés, csodálatos panoráma. Lehet erre nemet mondani?

2. Kapolcs


A noszvaji faházakhoz hasonlóan, a Balaton közeli Kapolcson is mindegyik lombház teraszán privát szabadtéri pezsgőmedence is található, a finn panoráma szaunából pedig gyönyörű kilátás nyílik.

Itt is többféle lombház közül választhatunk: a Hello Wood által létrehozott Szikla nemcsak különleges formatervezésű, de a helyszín spirituális töltöttsége maximális lelki békét nyújt. Itt minden megvan, amit egy szuperior szállodai szobában élvezhetünk, a teakonyhától kezdve a minibáron át az esti panorámához a teraszon.

Aki aktívabb tevékenységekre vágyik az itt töltött idő alatt, annak sem kell aggódnia, a szálláson kívüli helyi programok sora is széles.

3. Dragonfly Treehotel, Svédország

Az extravagáns Treehotel az Északi-sarkkörtől délre fekvő Harads városának erdős részén található. A faház mind az öt szobáját egy-egy svéd építész tervezte, így bár azok a kényelemben ugyanazt a színvonalat, de stílusukban más élményt nyújtanak.

Az innovatív tervezés és a környezettudatos gondolkodásmód kulcsfontosságú volt a hely tervezésekor, így a fenntarthatóságot hangsúlyozzák az olyan funkciók, mint a víztakarékos mosogató és a vízenergiával táplált áramellátás.

4. Arctic TreeHouse, Rovaniemi, Finnország​

Az Arctic TreeHouse Hotel a luxuskényelem egyedülálló keverékét kínálja a sarkvidéki természet szívében, a helyi lapp hagyományokkal és a modern skandináv dizájnnal. Az aprólékosan megtervezett szállásokkal és a fészekszerű meghittséggel szemben az ablakokból nyíló panoráma lenyűgöző látványt nyújt az erdőre, valamint a sarkvidéki égboltra: az északi fényt és az éjféli napot kényelmesen, akár az ágyból csodálhatjuk meg.

5. Hudnall's Hideout

A Wales és Anglia határán fekvő Wye-völgy sűrű erdőit csupán azonos nevű, kanyargó folyója szakítja meg. Ebben a csodás és békés tájban áll Hudnall's Hideout, az Egyesült Királyság egyik legtitkosabb és legeldugottabb fák tetején lévő rejtekhelye, ahol egy kicsit megállíthatjuk az időt és élvezhetjük a nyugalmat.

Nyitókép: Treehouses