Te viselnél ló ihlette parfümöt? A Hermès egy újítással visszatér a gyökereihez

Te viselnél ló ihlette parfümöt? A Hermès egy újítással visszatér a gyökereihez

Az illatokat igyekeznek általában úgy létrehozni, hogy bizonyos érzéseket vagy emlékeket idézzenek fel bennünk. A csípős vaníliaillat gyermekkori emlékeket idézhet fel, míg a levendulaillat nyugalmat sugározhat. A Hermès legújabb parfümje, a Hermessence Oud Alezan azonban a lovaktól való félelem ellenszereként lett megalkotva.


A francia divatház új illatát a házon belüli parfümkészítő, Christine Nagel alkotta meg, aki le szerette volna győzni a lovaktól való félelmét - különösen azért, mert az állatok alapvetően hozzátartoznak a Hermès DNS-éhez, amely a 19. századi Párizsban hámok, kantárok és nyergek készítésével kezdte meg működését, mielőtt más bőrárukkal foglalkozott volna.

„A lovak voltak a Hermès első vásárlói”

– mondta Nagel a Bazaarnak.

„Úgy döntöttem, hogy legyőzöm a félelmet, mert rájöttem, hogy a lovak nagyon fontosak a mindennapi munkámhoz.”

Nagel két évvel az istállóban tett látogatása után - ahol kapcsolatot épített ki az egyik lóval -, talált egy illatcsíkot, amelyen egy erős, fás illatú oud volt - és hirtelen visszarepült az állattal töltött időkbe.

„Parfümkészítőként sok oudot szagoltam már, de olyat még soha, amelyik ilyen mélyen megérintett volna - nem is beszélve arról, amelyik pontosan ugyanolyan erős érzelmeket váltott ki belőlem, mint amilyeneket a lóval kapcsolatban éreztem”

– mondta.

Egy tipikus Hermès illat esetében Nagel a divatház ötleteiből indul ki. Az Oud Alezant azonban saját maga számára készíttette. Egészen addig nem gondolkozott az illat palackozásán, amíg egy eseményen az illatot viselve nem kérdezte meg tőle szó szerint mindenki, hogy milyen parfümmel van befújva.

„Úgy éreztem magam, mint a ló, mert mindenki a nyakamba szagolt"

– mondja Nagel, megjegyezve, hogy a csapat gyönyörűnek és kivételesnek nevezte az illatot - ugyanazokkal a szavakkal, amelyekkel ő is jellemezte az állatot. Némi finomhangolás után pedig így született meg a Hermessence Oud Alezan.

Nyitókép: Photo by Helena Lopes on Unsplash